Ana Sofrenović: Moje male kozmetičke tajne

1
Glumica Ana Sofrenović govori o malim porodičnim tajnama koje je nasledila od svoje bake, a koje danas primenjuje kao sastavni deo svoje nege lica, kose i tela. Ona tačno zna šta prija njenoj koži i u skladu s tim rukovodi se i kada bira kozmetičke preparate.
Ana Sofrenović, foto: Milena Rakočević za Gala style
Ana Sofrenović, foto: Milena Rakočević za Gala style

Story: Koje je vaše najvažnije pravilo kada je reč o nezi lica, tela, kose i noktiju?

- Redovna higijena i nega sa najkvalitetnijom kozmetikom koju mogu sebi da priuštim, kao i stalni tretmani i masaže. Uz sve to, mislim da svoje telo najlepše negujem dobrim raspoloženjem,

Story: Da li se pridržavate uputstava kozmetičara i stručnih lica ili se rukovodite pre svega ličnim osećajem i pratite svoje telo?

- Uvek se savetujem sa dermatolozima i kozmetičarima, ali ne prihvatam nijedan savet ukoliko ne isprobam da li meni lično odgovara ili ne. Mislim da postoje neka osnovna pravila koja važe za sve, ali uglavnom je svačija kosa i koža veoma individualna i zahteva vreme i pažnja da se nađu odgovarajući preparati i način nege. U poslednje vreme veoma mi prijaju kreme iz najnovije linije Skin Active američke kompanije NeoStrata. Izuzetno sredstvo za čišćenje lica je eksfolijativna pena koja u sebi sadrži botaničku mešavinu sa ekstraktima biljaka aloe vere, kamilice, ruzmarina i krastavca. Za dnevnu negu koristim Matrix Support sa SPF20 koji u sebi sadrži brojne antioksidanse i peptide.

Story: Jeste li nasledili neki savet od mame ili bake?

-  Baka mi je davno otkrila tajnu o smirivanju naduvenih predela oko očiju sa kolutovima krastavca. Bila sam dete i smatrala sam da je potpuno čarobno to što salata može da se nanosi na lice. Maske za kosu od prirodnih sastojaka poput maslinovog ulja, jaja i limuna još su jedna od stvari koje su mi otkrile dok sam bila mala.

Story: Koji su vaši mali beauty rituali?

- Ujutro volim da radim gimnastiku lica, da ga očistim, izmasiram i  povremeno umijem ledom. Nakon toga uvek stavljam izuzetno laganu i prirodnu šminku koja licu daje svežinu. Tako se najlepše osećam.

Story: Koliko je ishrana važan segment vaše nege?

- Čini mi se da mi se nekad na licu vidi šta sam jela tog dana. Trudim se da se hranim što zdravije. U poslednje vreme sve više jedem sirovo voće i povrće, meso sve manje, a i kad ga konzumiram, to su uglavnom piletina i riba. Pratim svoje telo u njegovim potrebama kad je reč o hrani jer mislim da ono najtačnije zna šta mu je i kada potrebno.

Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker