Beauty Repoter: Hijaluron – ključ svežeg i mladolikog izgleda

0
Specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Brankica Tepavčević objašnjava koje su nove metode u oblasti nehirurškog podmlađivanja
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Nekada je klasična hirurgija, face lifting, bilo jedino rešenje i izbor u oblasti podmlađivanja, ali sve se više opredeljujemo za kratke i efikasne procedure koje se brzo i veoma efikasno bore sa znacima starenja. Nadoknada volumena je u pravom smislu pravi i jedini lifting jer podiže lice u prvobitni položaj. Neoperativne metode pokazale su se kao optimalne jer nadoknađuju volumen prirodnim supstancama na neinvazivan način i gotovo bezbolno.

 

L'Oreal Youth Code krema za lice, 1.649 RSD

PREDNOSTI HIJALURONSKE KISELINE

 

To je po hemijskoj strukturi  polisaharid, prirodni sastojak našeg organizma koja daje volumen koži, oblik očima i elastičnost vezivnom tkivu u zglobovima. Mogućnosti koje imamo sa HA u stručnim rukama su ogromne i ono što je najnoviji trend vraćanju mladalačkog lica jeste  nadoknada izgubljenog volumena i konturiranje lica, kao i korekcija nepravilnosti i popunjavanje bora. Tretmani hijaluronskom kiselinom  poboljšavaju  celokupno stanje i hidriranost kože. Savremena  tehnologija proizvodi hijaluron koji ima veliki lifting kapacitet i telo ga prepoznaje kao svoje, tako da nema neželjenih efekata.

 

NOVA METODA HIJALURONSKE KISELINE

Cilj mi je bio da povećam efikasnost, kao i udobnost i komfor za klijenta. Radi se o metodi nadoknade volumena lica koja se vrši u tri faze. HA se unosi  specijalnim kanilama koje ne oštećuju arterije, živce i vene, tako da nakon tretmana nema modrica. Za razliku od operativne procedure face liftinga, gde se ne podiže lice već zateže višak kože, kod Three layer step technique  vraća se njegov volumen  - što licu daje prirodan izgled, punoću i pravilne konture. Cilj je prirodni izgled lica, kakav je bio pre 10 i više godina.

Eucerin Hyaluron Filer Tag, 2.500 RSD

PRAKSA DRUGAČIJA OD HIRURGIJE

 

Čvrsto se držim pravila kako je važno da svako ima svoju individualnu lepotu, a ne da ličimo jedni na druge, da imamo ista usta, noseve… Stručna primena hijalurona podrazumeva i tanani osećaj za meru i proporciju, tako da malim korekcijama možemo da postignemo sklad koji čini suštinu lepote. Moji klijenti se šale da ih okolina zadirkuje kako su se sigurno zaljubili jer izgledaju sveže i odmorno, a ne čudno i drugačije. To što se moj rad ne primećuje, za mene je veliki kompliment! Šalu na stranu, pre početka tretmana, ciljevi i očekivanja klijenta moraju biti precizno definisani - neophodno je kreirati plan  koji će obezbediti maksimalno uspešan ishod. Iskren pristup sa realističnim očekivanjima je od presudnog značaja.

 

UTICAJ PSIHE

Garnier Essentials, 599 RSD

Ja sam prvenstveno lekar i sve što radim mora da bude u interesu zdravlja klijenata. Treba znati reći ne klijentu koji zahteva nepotreban ili štetan zahvat i veoma je opasno shvatati ovu delatnost kao biznis. Samo besprekoran etički pristup daje dobre rezultate.  BT ASC  upravo je mesto gde se trudimo da udružimo stručnost,  kreativnost, osećaj za meru i etičan pristup klijentu.

 

DR Brankica Tepavčević

osnivač BT Aesthetic Surgery Centera

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker