Produžite efekat sunčanja

0
U trenutku kada se opraštamo od leta, saznajte kako i kojim Rimmelovim proizvodima možemo da duže zadržimo boju koju nam je sunce darovalo. Korake do takve šminke otkriva naš stručni saradnik Aleksandra Orlandić Sretković, make-up artist
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Pogodnost ovakvog make-upa je njegova univerzalnost jer podjednako dobro stoji gotovo svim tipovima žena, čak i damama u zrelim godinama čije lice ne trpi previše šminke, ali im nedostaje malo boje, svežine i sjaja. Model za ovaj aktuelni trend u šminkanju bila nam je Bojana Lečić, mis Srbije za 2012. godinu.

 

DO SAVRŠENOG TENA

Kao bazu na čisto lice naneti malo blage hidrantne kreme ili na primer, smoothing. Četkom za puder ili prstima naneti na lice, vrat i dekolte Rimmelov Wake me up foundation natural beige T 400, ali ne preterivati sa količinom rukovodeći se devizom manje je bolje. Korektorom natural Beige 004 pokriti podočnjake i sitne nesavršenosti na licu koje puder nije potpuno prekrio, na primer blago crvenilo oko nosa ili uporne bubuljice. Rimmel u svojoj ponudi ima Dual Action Concealer STAY MAT koji ima trunčicu zelenog pigmenta i uspešno prekriva čak i upaljene crvene bubuljice.

Važno je samo biti umeren prilikom upotrebe korektora i lepo ga uklopiti sa podlogom. Prelaz između pudera i korektora treba da se razlikuje u jednoj nijansi. Velikom četkom za puder u prahu naneti 005 silky beige Stay Matte po licu, vratu i dekolteu, izbegavajući predeo oko očiju. Ovaj puder u kamenu matiraće T zonu i istovremeno fiksirati make-up.

SJAJNI OBRAZI

Važan deo u kreiranju ovog osunčanog looka jeste nanošenje bronzera (041mono powder blush) četkicom za rumenilo na strateška mesta na licu, to jest ona koja bi na suncu prvo potamnela. Dakle osenčimo spoljne uglove čela i vilice, obraze, nos i bradu (bronzerom možemo osenčiti i deo ispod brade ka vratu, to je trik za skrivanje podbratka). Zatim, na deo obraza koji bi se inače prirodno zarumeneo prilikom pojačanog fizičkog napora, a obično je to vrh jagodica, istom četkom kružnim pokretima naneti malo svežeg rumenila 003 Autumn Catwalk. Na kraju na slepoočnice do ivice kose, na sredinu nosa, brade i deo iznad gornje usne naneti malo zlatne senke iz palete za oči 002 English Oak koja nam je poslužila kao highlighter.

 

FATALNE OČI

Istu paletu koristimo i za šminkanje očiju.

Najsvetliju zlatnu nijansu nanosimo preko celog kapka, osim na deo ispod samih obrva koji se  posvetljuje  belom, blago sedefastom senkom 100 glam ice, tamniju bronzanu stavljamo na pregib oka, a najtamniju u paleti na sam spoljni ugao oka.

Rimmel Soft Colour rumenilo, 579 RSD

Najtamniju senku takođe koristimo za blago senčenje na donjem kapku ka spoljnom uglu oka, a na deo ka nosu stavi se trunčica bronzane iz palete.

Važno je napomenuti da ih četkicom za nanošenje senke treba pažljivo pomešati da se nigde ne vide jasni prelazi, kao i da korišćenjem eyeshadow base, koja se pre početka apliciranja senke razmaže po kapcima, produžavamo trajnost šminke na očima.

Crnim kreonom 261 noir koji nanosimo u unutrašnji deo donjeg kapka dodaćemo intenzitet pogledu.

Šminkanje očiju završavamo sa Extra Super Lash 102 brown black maskarom koju nanosimo u bogatom sloju. Ona je odlično rešenje za dan jer nije agresivna i pogled čini mekšim i toplijim.

Rimmel Exaggerate olovka za oči, 375 RSD

Nepravilnosti na obrvama blago ispravimo professional 001 dark brown olovkom , koja na poklopcu ima četkicu  kojom se obrve dovedu u savršen red.

SENZUALNE USNE

Rimmel Stay Glossy sjaj za usne, 683 RSD

Na samom kraju nanosimo Rimmel Stay Glossy 120 non stop glamour sjaj za usne i ovaj look koji možemo nazvati zadržano sunce na našoj koži je gotov.

Ovakav make-up prikladan je za sve dnevne varijante.

Piše: make-up artist Aleksandra Orlandić-Sretković

 

makonda-tracker