Story Beauty Reporter: Na času estetskih korekcija

0
Sve tretmane koje radi kao lekar subspecijalista estetske dermatologije, dr Nevenka Dokmanović prethodno je isprobala na sebi verujući u to da klijenti zaslužuju proverenog i sigurnog lekara
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

I najlepši ljudi na svetu nisu u potpunosti zadovoljni svojim izgledom, pa zato posežu za moćnim procedurama estetske dermatologije. Međutim, ukoliko ih sprovodi nestručno medicinsko osoblje, greške, a sa njima i posledice, nisu retke. Zato je prvi korak, a to je izbor doktora, i najvažniji. Sa estetskim procedurama prvi put sam se srela još na subspecijalizaciji u Moskvi. Ideja je bila da sve prvo probam na sebi, pa tek kada se uverim u efikasnost i bezbednost, mogu da radim i na klijentima. Tada sam probala neke od tretmana koje više od deset godina primenjujem i na svojim klijentima.

 

ZAŠTO VOLIM BOTOKS

Sa 28 godina prvi put sam poželela da uklonim bore oko očiju tako što sam probala botoks. Procedura se pokazala minimalno neprijatna,  bez tragova i posledica. I sada kada kažem svojim klijentima da već 11 godina koristim botoks, prva reakcija je iznenađenje i rečenica: Izgledate tako prirodno! To je upravo i suština, a ne zamrznuto lice.

Posle tridesete, kao i svima, počele su da mi se javljaju nazolabijalne bore koje počinu oko nosa i završavaju se kod ugla usana. One su licu davale stariji, umoran izraz i njih sam popunila hijaluronom. Ovo je jednostavan tretman koji ne oduzima mnogo vremena i mogu brzo da ga uradim. Nema otoka, modrica ili tragova. Krajnji rezultat je podmlađen i osvežen izgled.

 

MEZOTERAPIJA UMESTO NOĆNE KREME

Od 35. godine, jedro i osveženo lice dugujem redovnoj mezoterapiji. U zavisnosti od godišnjeg doba, stanja kože i eventualnih problema, pravim odgovarajuću kombinaciju preparata kojima najbrže postižem željeni efekat. Rekla sam zbogom regenerativnim kremama, više nema dosadnog stajanja pred ogledalom, utrljavanja i masaža. Jednom mesečno uz mezoterapiju, dubinski hranim kožu, a takav efekat nije moguće postići nijednom kremom.

 

MAGIČNI PLAZMALIFTING

Rane četrdesete pokazale su se idealnim za uvođenjem plazmaliftinga, nove metode koja pomaže kod dubinskog obnavljanja, revitalizacije i podmlađivanja kože. Tretman se svodi na odvajanje sopstvene plazme i faktora rasta, kao i njihove aplikacije u kožu lica, vrata i dekoltea. Rezultati su prevazišli očekivanja: koža prosto sija, jedra je, čak mi se i nekoliko ožiljaka iz detinjstva vidno smanjilo. Lice je povratilo svežinu i mladost ranih tridesetih. Ovaj tretman postao je jedan od najtraženijih u mojoj ordinaciji, a dovoljno ga je uraditi jednom godišnje. Sada čak nemam ni potrebu za popunjavanjem bora.

dr Nevenka Dokmanović,

dermatolog

 

makonda-tracker