Kako da smršate i izgubite celulit

0
Šta je kavitacija, kome je namenjena, i na koji način funkcioniše, ali i kako se gube neželjene masne naslage otkriva naš stručni saradnik Jelena Vekecki, direktor Estetik Slim Studia
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kavitacija je bezbolna i neinvazivna metoda  bazirana na ultrazvuku, koja omogućava brzo, sigurno i efikasno uklanjanje lokalnih masnih naslaga na stomaku, stražnjici, bedrima, bokovima, kolenima, nadlakticama, kako kod žena tako i kod muškaraca!

Metoda kavitacije koristi ultrazvučne telase određene frekvencije, fokusirane kroz kožu na tačno određenu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa deluje isključivo na masne ćelije, gde dolazi do pucanja membrane i izlivanja masnoće u medjućelijski prostor. Odatle se putem prirodnih procesa uz pomoć prisutnih enzima masnoća razgrađuje na glicerol i više masne kiseline i limfnim sistemom eliminiše iz organizma. Glicerol odlazi u venski krvotok , a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju kao i masnoća koju unosimo putem hrane. Deo razgrađene masnoće se može sagoreti kroz fizičku aktivnost. Zbog svega toga, preporuka je da se posle tretmana kavitacije uradi limfna drenaža, potrebno je piti barem 2l vode, korigovati ishranu i pojačati fizičku aktivnost.

Nakon, i u toku tretmana nema bolova, neprijatnosti te se klijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kavitacija je posebno indikovana kod: preoblikovanja figure i uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga, smanjenja naslaga celulita, poboljšanja kvaliteta kože, vezivnog tkiva i lokalne cirkulacije

 

Nivea krema za elo, 345 RSD

REZULTATI

Rezultati su vidljivi odmah po uradjenom tretmanu. Obavezno je merenje pre i posle tretmana, gde konstatujemo gubitak obima u proseku 2-4cm, u zavisnosti od tretirane regije.

 

Sephora losion za telo, cena po upitu

RITAM TRETMANA

 

Tretmani se rade jednom nedeljno uz prateću limfnu drenažu. Broj tretmana se određuje individualno posle uradjene konsultacije i pregleda. U proseku potrebno je 5-8 tretmana po regiji.

 

KOME SE PREPORUČUJE, A KOME SE NE PREPORUČUJE TRETMAN KAVITACIJE?

 

Kavitacije je idealna metoda za zdrave osobe oba pola, starosne dobi od 18-65 godina, koje ne mogu da se oslobode upornih masnih naslaga na određenim delovima tela, bez obzira na dijete i vežbe. Ova metoda se ne radi u toku trudnoće, kao i u periodu laktacije, kod postojanja metala u telu, dijabetesa, epilepsije, ozbiljnih oboljenja jetre i bubrega, povišenog holesterola, tumora i sl. Takođe je vrlo bitno istaći da se kavitacija bori protiv lokalizovane masnoće, a ne protiv gojaznosti.

U našem studiju kombinujemo tretman kavitacije sa LPG aparatom koji ubrzava protok limfe za 3 puta, a venski krvotok čak do 5 puta. Time se obezbeđuje brža eliminacija oslobođene masnoće u toku kavitacije.

Takođe, elektrostimulacija mišića je idealan prateći tretman jer postižemo mišićnu aktivnost ciljanih delova tela, gde se stvaraju specifične kontrakcije za različite rezultate kao što su: uklanjanje masnoće, mršavljenje, uklanjanje celulita, eliminaciju toksina, relaksaciju.

ESTETIK SLIM STUDIO je sertifikovani i licencirani studio za endermologiju i kavitaciju. Pregledi i konsultacije su potpuno besplatni. 

Jelena Vekecki

makonda-tracker