Trendy frizure sa suncem u kosi

0
Stuglo je godišnje doma u kojem je najlakše da budete same svoj majstor kada je reč o pravljenju unikatnih i brzih frizura. Pre nego što prionete na posao, poslušajte korisne savete stručnjaka

Leto je najbezbrižnije doba godine, kada je reč o negi kose. Pre svega je pogodno zbog toga što su tada temperature visoke, pa ćete se ređe odlučivati za sušenje kose fenom i generalno za feniranje.

Frizure i kolorit: Neobavezan plaža izgled je i ove sezone dominantan. Sunce u kosi je opet u trendy. Postiže se izvlačenjem pramenova i to supstancom bez amonijaka koja ne šteti vlasima. A kada je reč o obliku frizura, najaktuelnije su one sa sasvim blago prelomljenom kosom. Detalji koji će privući najviše pažnje jesu boho pletenice svih debljina. Ako recimo kosu operete uveče, možete je podeliti na četiri ili šest delova i uplesti u pletenice koje ujutru razvežite. Kosa će izgedati vilinski lepršava.

Što se tiče nekih svečanijih frizura kosa u tom slučaju mođe da bude blago prelomljena, i potom naizgled neuredno prihvaćena pozadi. Od detalja opet su neizbežne pletenice. Takođe, za neki večernji izlazak možete da napravite nisku špansku punđu ili je, dok je kosa još mokra od pranja, možete zavezati samo u rep.

 

Nega i zaštita: Kosu štitite od sunca i hlora u bazenima zaštitnim faktorima u vidu spreja. Mnogo je preparata na tržištu, od onih skupih do jeftinih, od onih koji su pogodni za vas, do onih koji vam ne prijaju. Morate sami pronaći šta odgovara vašem tipu kose. Kao i svakog prethodnog leta, i ovoga ćemo ponoviti osnovni savet: nikako nenojte stavljati maslinovo na kosu. Ono pod visokim temperaturama prži kosu i uništava je. Uz to, svako korišćenje ulja na kosi vezuje prirodno ulje iz vlasi koje ostaju krute i lomljive. Najbolji savet je keratinsko pakovanje kose. Tako ćete jednim potezom ubiti dve muve: kosa će vam biti izregenerisana, a samo uz pomoć fena ćete imati isfeniranu kosu.

Pišu: Sofija Janković i Srna Jovanović

 

 

 

makonda-tracker