Ova tradicionalna tehnika, poznata još iz starog Egipta, koristi samo tri osnovna sastojka – šećer, limun i vodu – ali daje rezultate poput profesionalne depilacije.
U vremenu kada sve više pažnje poklanjamo prirodnim sastojcima i nezi bez hemikalija, domaća šećerna pasta za depilaciju doživljava pravi povratak na beauty scenu.
Ne samo da je reč o efikasnoj metodi uklanjanja dlačica, već i o ritualu koji neguje kožu i čini je svilenkastom. Dodatna prednost je to što je nežna prema koži, ne izaziva iritacije poput voska, pogodna je i za osetljive regije, a uz to je i ekonomski isplativa.
Još jedan plus – može se napraviti za manje od 15 minuta i koristiti više puta. Ako želite glatku i nežnu kožu bez odlaska u salon, vreme je da isprobate ovaj prirodni beauty recept.
Potrebni sastojci:
- 2 šolje šećera
- 1/4 šolje sveže ceđenog limunovog soka
- 1/4 šolje vode
Priprema:
U šerpici pomešati sve sastojke i staviti na srednje jaku vatru. Neprestano mešati dok se šećer ne rastopi i smesa ne postane zlatne boje – biće gustoće slične medu. Kada pasta počne da ključa, smanjiti vatru i kuvati još 5–7 minuta uz povremeno mešanje. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se malo prohladi – važno je da pasta ne bude previše vrela kako ne bi došlo do opekotina.
Način upotrebe:
Kada pasta postigne prijatnu temperaturu i blago se zgusne, prstima uzmite količinu veličine oraha i oblikujte kuglicu. Nanosite je suprotno od rasta dlačica, a zatim naglim pokretom povucite u pravcu rasta dlačica. Pasta se može koristiti više puta u toku jednog tretmana, dokle god ostaje elastična. Nakon depilacije, kožu isprati mlakom vodom i po želji naneti hidratantnu kremu ili aloe veru za umirenje. Ova metoda ne samo da uklanja dlačice iz korena, već i pilinguje kožu, ostavljajući je glatkom, sjajnom i zdravom.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Poslušajte trenera Dženifer Lopez





