Beauty reporter: Mali koraci do lepote

0
Na samom početku leta naš stručni saradnik Nena Ilić podseća koji su trendovi u šminkanju aktuelni, a u ulozi modela za tri verzije make-upa je pevačica Lejla Hot
Lejla Hot, foto: Vladimir Šporčić
Lejla Hot, foto: Vladimir Šporčić

Mada tokom leta gotovo da ne postoji potreba za šminkom, nije na odmet obratiti pažnju na nekoliko pravila koja ove sezone nalažu trendovi u make-upu. U retkim trenucima kada niste na odmoru, na nekoj egzotičnoj plaži, nekom gradskom kupalištu ili u neobaveznoj šetnji, poigrajte se vedrim bojama dekorativne kozmetike i učinite svoj izgled atraktivnjim. Uz to, večernje prilike podrazumevaju šminku kao glavni začin dobrog autfita, a ona nipošto ne sme biti demode.

Pored pravilne nege lica koja podrazumeva hidriranje kože odgovarajućim kremama sa zaštitnim faktorom, ali i korišćenjem onih blagih za noć, lice svako vreče pred spavanje treba temeljno očistiti i pripremiti za novu make-up avanturu narednog dana.

KAKO POSTIĆI DOBAR TEN

Kada je reč o teniranju lica, tokom leta treba izbegavati jake tečne pudere koji zatvaraju pore i ne dozvoljavaju koži da diše. Umesto njih, birajte tonirane kreme sa zaštitnim UV faktorom ili u poslednje vreme popularne BB kreme koje osvežavaju kožu lica, daju joj sjaj, a uz to imaju blagu pokrivnu moć. Recimo, među onim kremama koje su se pokazale odličnim jesu Garnier ili L’Oreal. Takođe, možete birati neko od mineralnih pudera koji se nanosi četkicom, a deluje kao da ste lice prekrili nekim od tečnih pudera. Posle pudera obavezan je korektor koji obavezno treba da bude pola nijanse svetliji od nijanse pudera. Njime ćete predeo oko očiju učiniti svežijim. SAVET: Odabranim puderom pažljivo prekrijte vrat i dekolte kako razlika u odnosu na lice ne bi bila primetna.

Garnier BB cream, 1.399 RSD

SJAJNI OBRAZI

Leti su potpuni hit razni bronzeri. Ako ste još preplanule na suncu, oni će savršeno istaći novu boju vašeg lica, a ukoliko u sebi imaju šljokice, učiniće da za neku večernju varijantu izgledate savršeno. Deo iznad jagodica istaknite nekim high lighterom. On može biti tečan, kremast, u prahu ili kameni, ali bitno je da ga dobro razmažete prstima i kompletnom tenu date finalni izgled.

TRENDY KAPCI

Senke na očima mogu da variraju od diskretnih i decentnih za dan i za posao, do naglašenih i intenzivnih nijansi za večernje prilike. Boje senki možete birati u skladu sa nijansom vaših očiju, ali tu nema pravila. Ove sezone u modi su pastelne nijanse. Pored neizbežne maskare, oči možete da istaknete ajlajnerom. Preko dana stavite ga samo na krajeve kapka, a za večernje prilike i preko celog kapka.

Shiseido senka za oči, cena po upitu

SOČNE USNE

Ovog leta pravi hit su jarke boje. Karmini mogu biti koralne nijanse, ciklama, sve verzije roze... Takođe, ukoliko birate crveni ruž, bićete baš u trendu.

L'Oreal Caresse ruž za usne, 949 RSD

1. Light Make-Up

Lice je blago tenirano. Najbolje je da koristite neku BB kremu sa zaštitnim faktorom. Bronzer prekriva najviše kapke, dok je na obrazima fresh rumenilo u roze nijansi. Na usnama je neutralni sjaj. Ovako našminkane možete izaći u popodnevnu šetnju, na posao...

2. Lice je tenirano, a obrazi su potom prekriveni bronzerom i high lighterom. Na kapcima je senka u boji lavande koja se odlično uklopila sa Lejlinim plavim očima. U uglovima kapaka je ajlajner, a na usnama karmin u nude nijansi. Ovako doterane možete u izlazak sa prijateljicama ili momkom.

3. Lice je tenirano i prekriveno bronzerom na ključnim mestima: obrazi, kapci... Kapci su osenčeni, a potom celom dužinom prekriveni ajlajnerom. U oku je, kako bi pogledu dao dubinu, crni krejon. Na usnama jarkoroze ruž. Sa ovim izborom spremne ste za večernji provod!

makonda-tracker