Beauty Reporter: Tretmani za vrat i šake

0
Trend u anti-age medicini tokom poslednjih nekoliko godina jeste podmlađivanje regije vrata i šaka koje su i u nehirurškom, ali i u hirurškom domenu predstavljale veliki problem. Sada ih je moguće tretirati različitim tehnikama i preparatima, o kojima Vam naš
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U domenu neinvazivne anti-age medicine, mezoterapijski kokteli, hijaluronska kiselina i karboxyterapija daju zadivljujuće rezultate. Za podmlađivanje vrata koriste se kombinacija tretmana i tehnika, a jedna od njih jeste i karboxyterapija. Cilj je ubrizgavanje gasa CO2 pomoću najmanjih igala jer na taj način provociramo produkciju novog kolagena koji smanjuje poprečne bore i pospešuje zatezanje kože vrata. Pri tom, znatno se popravlja izgled i kvaliteta epiderma na tom mestu. Nakon intervencije koja traje 10 minuta, nije potreban oporavak. Neophodno je da se urade dva tretmana i reč je o najnovijoj anti-age proceduri koja se koristi u svetu. Mezoterapijom se malim iglama unose vitamini hijaluronske aminokiseline, a sve u cilju uklanjana srednje dubokih horizontalnih bora na vratu i održavanja elastičnosti kože.

 

Dr Colić, dnevna krema z alice, 1.695 RSD

METODE ZA NEGU VRATA I DEKOLTEA

Vrat je važna regija za podmlađivanje jer se starost procenjuje po njegovom stanju i izgledu. Tu se vide mnoge degenerativne promene kao što su gubitak elastičnosti i kolagena, kao i pojava pigmentacije. Dekolte i vrat su regije koje su sklone preranom starenju zbog izloženosti ultravioletnim zracima. Uz sve veću potrebu za minimalno invazivnim procedurama, pojavio se i trend nehirurškog podmlađivanja kože vrata i dekoltea. Mogu da se koriste različite metode, a na prvom mestu neophodna je krema sa visokim zaštitnim faktorom koja će sprečiti dalja oštećenja izazvana sunčevim zracima. Nakon toga na red dolaze hemijski pilinzi koji uklanjaju izumrle ćelije i mezoterapija kojom se aplikuju kokteli sa potrebnim prirodnim supstancama za regeneraciju kože. Ukoliko postoje lokalizovane masne naslage, najčešće se primenjuje lipoliza posle koje nastaju otoci i oni se povlače nakon 7 do 10 dana. Horizontalni vratni nabori mogu da se tretiraju botoksom, dermalnim filerima, karboxyterapijom i mezoterapijskim koktelima.

Nivea, Dnevna nega za lice, 961 RSD 

ŠAKE

Šake mogu da se podmlade i osveže prvo popunjavanjem brazda hijaluronskim filerima, bez oporavka, otoka i zavoja, a odmah nakon tretmana možete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima. Ovaj tretman radi se jednom u dve godine, a da bi se što duže održao rezultat, periodično se kombinuje sa mezoterapijom i karboxyterapijom. Cilj je da koža dobije volumen i čvrstinu, za šta je najviše odgovorna hijaluronska kiselina. Metoda je u potpunosti prirodna i bezbedna, a karboxyterapija i hemijski pilinzi zaduženi su i za skidanje fleka. Koliko će biti tretmana i koja će količina preparata biti upotrebljena, to svakom pojedincu određuje lekar na pregledu. Nekome će biti potreban samo jedan tretman, a drugima više, što zavisi od raznih faktora. Zbog sve većeg broja nižeg medicinskog kadra koji primenjuje ovaj vid tretmana, broj komplikacija raste pa zato apelujem na javnost da ovo mogu raditi samo lekari uskospecijalizovani za neinvazivnu anti-age medicinu.

Piše: Ivana Filipović-Marković

makonda-tracker