Beauty Reporter: Muškarac u salonu lepote

0
Nekada se verovalo da muškarci koji posećuju kozmetičara nisu pravi muškarci. Danas su takvi stavovi potpuno promenjeni, pa se može reći da jedino oni pravi brinu o svom izgledu i da ih je u sve većem broju u salonima lepote. Dakle, kozmetički salon nije više
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

KADA TREBA POČETI SA NEGOM

Naporna svakodnevica i stres, koji je nažalost postao nezaobilazni deo modernog života, u velikoj meri utiču na spoljašnji izgled pripadnika oba pola. Međutim, treba istaći da se muška koža razlikuje od ženske. Ona je 20 odsto deblja i aktivnost rada lojnih žlezda je drugačija. Količina kolagena i elastičnih vlakana kod muškaraca je nešto viša, što njihovu kožu čini glatkom i otpornijom na bore. Osim toga, zahvaljujući stabilnom hidrolipidnom sloju, njihova koža duže vremena zadržava vlagu, ali je zbog jačeg lučenja znoja sklona začepljenju pora, a svakodnevnim brijanjem sistematski se uklanja zaštitni masni sloj. Istina, koža muškarca ima veću elastičnost, ali starenjem, ta elastičnost se brže gubi nego kod žena. Iako se znakovi starenja kod muške populacije pojavljuju posle 40. godine, pravilna nega protiv bora nužna je već od njihove tridesete.

 

OD ČEGA SE SASTOJI NEGA

Nega kože kod muškaraca, zbog svega ovoga, zahteva nešto drugačiji pristup. Njima je dovoljno da posećuju kozmetičara čak i jednom u tri meseca, mada bi bilo idealno da to čine jednom mesečno. Mogu da se podvrgnu bilo klasičnom, bilo biološkom tretmanu, ali važno je da preparati budu pažljivo odabrani. U kolekciji laboratorije PAB sa kojom godinama sarađujem i čije proizvode isključivo koristim u svom salonu lepote, postoji čitava lepeza maski, seruma, balzama, ulja, losiona i krema koji i na mušku kožu deluju opuštajuće, podstiču obnovu ćelija epiderma, osvežavaju i revitalizuju. Pre svakog tretmana neophodan je piling, dubinsko čišćenje i opuštajuća masaža. Za muškarce je blagotvoran i anti-age tretman protiv bora. Ovaj tretman ima višestruki učinak - obnavlja ćelije, sprečava nastajanje novih bora, ublažava postojeće i kožu čini kompaktnom i čvršćom.

Pripadnicima jačeg pola takođe preporučujem i tretmane specijalne nege oko očiju, kao i pedikir i manikir (nega prirodnih noktiju) i depilaciju.

L'Oreal Hydra Sensitive balzam za posle brijanja, 589 RSD 

MUŠKA DEPILACIJA

Iako je muška depilacija na našim prostorima i dalje tabu tema, još ima zastarelih mišljenja da to oduzima muškost, sve više je mladih muškaraca koji drže do svog izgleda, svesni da im to donosi poene kod pripadnica nežnijeg pola. Sve je više onih koji depiliraju sve maljave površine - noge, ruke, grudi, leđa. U savremenom svetu mišićavo i glatko muško telo bez malja postaje sve popularnije. Uklanjanje dlaka kod muškaraca, pored estetske ima i higijensku stranu, pa je ovaj postupak neophodan tokom letnjih meseci.

Negovan muškarac je i poželjan. I kao što žene mnogo toga čine zbog muškaraca, tako bi i oni zbog pripadnica nežnijeg pola trebalo da pobede predrasude i posvete se svom izgledu, bar povremeno posećujući salone lepote.

Dragica Kuzman-Petrović

Shiseido krema za potpuni oporavak kože lica, 5.995 RSD

PAB Anti-age gel za lice, cena po upitu

 

makonda-tracker