Rešite problem masne kože sa flekama

0
Masna koža je sklona aknama, nakon akni ostaju ožiljci, a sunce na mestima ožiljka ostavlja fleke. Masna, sjajna, nečista i flekava koža ne ostavlja baš dobar utisak.

Polihidroksi i laktobionska kiselina

Voćne kiseline (alfahidroksi kiseline) uglavnom se ne preporučuju tokom leta - ali postoji vrsta voćnih kiselina čijeg se dragocenog dejstva ne morate odreći na na suncu ni na plaži. Američki brend Neostrata, lider u oblasti voćnih kiselina i hemijskih pilinga, ima liniju proizvoda na bazi polihidroksi kiselina, sa laktobionskom kiselinom, koje imaju sve prednosti alfahidroksi kiselina, ali za razliku od njih, mogu da se koriste i na veoma osetljivoj koži, a i tokom leta. Klinički su dokazana njihova jaka antioksidantna svojstva i hidrirajuća svojstva. Prijaju svim tipovima kože, uključujući osetljivu kožu, i stanja kao što su rozacea i atopični dermatitis. Laktobionska kiselina se izdvaja kao posebno važna substanca u regeneraciji barijerne funkcije kože. Poboljšava sintezu kolagena kao i proces stvaranja novih ćelija, intenzivno hidrira i štiti kožu od negativnih uticaja spoljašnje sredine.Poseban Neostrata Brightening Cream sa polihidroksi kiselinama i arbutinom, koji ne izazivaju fotosenziblnost, koristi se za sprečavanje novih i korekciju starih fleka.

U kobinaciji sa njim, koristiti Neostrata Facia Cleanser, za čistu, hidriranu i podmlađenu kožu.

 

Zaštita masne kože na suncu

Masnu kožu - i kožu lica uopšte - nemojte mazati kremama za sunčanje za telo, koja je bogatije teksture i može da podstakne stvaranje novih bubuljica. 

Idealna tekstura za zaštitu masne kože je gel - a retko se na tržištu nađu efikasne kreme u gel teksturi i sa zaštitinim faktorom. Preporučujemo vam Heliocare Gel SPF 50 namenjen brizi o masnoj koži na sunucu. Osim visokih faktora širokog spektra, gel sadrži ekskluzivno jedinjenje fernblock sa snažnim antioksidansima koji štite ćelije kože od degeneracija izazvanih sunčanjem. 

Ako više volite puder, koji će vam istovremeno prekriti nepravilnosti i zaštiti vas od fleka, probajte Heliocare Oil Free kremasti puder SPF 50, namenjen letnjoj nezi i zaštiti masne kože. 

makonda-tracker