Beauty Reporter: Kako izabrati najlepši okvir za oči

0
Obrve mogu da nas ulepšaju, ali i pokvare kompletan utisak o licu. Zato je važno da prate oblik očiju, boju kose, tena i da odraz u ogledalu čine zadovoljavajućim. O nedoumicama u vezi s njihovim oblikovanjem piše naš stručni saradnik, kozmetičarka Verica Mari

Osim što očima daju okvir, obrve takođe mogu da izraze i karakter. Svrha im je da ulepšaju područje oko očiju, ali i celokupan izraz lica. S njihovim oblikovanjem treba krenuti čim devojka počne da koristi bilo šta od dekorativne kozmetike, to jest kada počne da vodi računa o svom licu i njegovom izgledu. Od samog početka veoma je važno da se konsultuje sa stručnim licem (kozmetičarem) o tome šta treba da promeni ili na šta da obrati pažnju kada je reč o njenim obrvama. Ako se odlučite da sami pokušate da ih sredite, evo nekoliko saveta:

*Uvek ih čupkajte u uspravnom položaju, pri dnevnom ili jačem svetlu, bez pomeranja ili podizanja čela ili glave.

*Pribor koji vam je potreban za rad jeste tanja pinceta sa preciznim iskošenim ivicama, četkica za raščešljavanje i precizne makazice. Pincetu brišite alkoholom ili antiseptikom pre i posle svakog korišćenja.

*Držite se prirodnog izgleda, osim ako želite da postignete malo dramatičniji look.

*Bol ćete umanjiti ukoliko na očišćeno lice pre čupanja obrva stavite topao peškir i držite ga nekoliko minuta

*Čupkajte dlačice u smeru njihovog rasta, brzim i oštrim pokretima.

 

KAKO ODREDITI OBLIK

*Ukoliko imate četvrtasto lice, zaoblite lukove na obrvama.

*Ukoliko je vaše lice okruglo, oblikujte ih visokim lukom.

Savet: Pazite da ih previše ne počupate. Kada god se dvoumite da li da to uradite ili ne, bolje ih ostavite jer ukoliko ih previše stanjite, oči će vam biti manje izražajnije, a izraz lica umoran.

*Obratite pažnju na to da razmak između obrva ne bude prevelik jer time možete da izgubite dubinu pogleda i markantnost.

*Vodite računa o simetriji leve i desne obrve, potrudite se da jedna od druge ne odudaraju po debljini i obliku.

*Dužina obrva je još jedna stavka na koju ne smete da zaboravite. Ako ste ih kojim slučajem previše skratili, ništa strašno. Jedina mogućnost, dok ne izrastu ponovo, jeste da krajeve obrve docrtate specijalnom olovkom za tu namenu (u boji vaših) ili senke koju ćete naneti tankom preciznom četkicom.

Upozorenje: Ukoliko nemate iskustva i prethodno se niste konsultovali sa vašim kozmetičarem, uvek budete pripremljeni na neprijatna iznenađenja.

 

JEDNOSTAVNA PRAVILA

Potrebna vam je jedna olovka koju ćete prisloniti uz ivicu nosa, od vrha ravno prema gore, a drugom olovkom obeležite tačku na unutrašnjoj ivici korena nosa, gde olovka seče liniju obrve. (A)

Sve dlačice koje se nalaze iza te tačke ka nosu treba ukloniti. Zatim olovku postavite od vrha nosa preko zenice oka (pogled treba da je pravo) i tamo gde olovka seče obrvu, mora da bude linija njihove najviše tačke. (B)

Olovku postavite od vrha nosa preko spoljašnjeg ugla oka i tamo gde olovka seče obrvu na spoljašnjem delu, tu bi ona trebalo i da se završi. (C)

Sve dlačice koje rastu izvan te linije treba ukloniti. Četkicom raščešljajte obrve u smeru njihovog rasta i višak dužine dlačica precizno skratite makazicama, dlaku po dlaku. Zatim nanesite kremu ili gel fiksator i time ih dodatno naglasite.

Savet: Prava blagodet za obrve jeste ricinusovo ulje koje hrani dlačice, a najbolje ga je utrljati uveče, pred spavanje.

 

KAKO IZABRATI BOJU OBRVA

Ona treba da bude u skladu sa bojom kose i kože lica ili najviše do dva tona svetlija, odnosno tamnija od boje kože. Prenaglašen make-up na očima ne trpi jake, upadljive obrve jer je u tom slučaju dominantna šminka. U toku dana obrve treba da imaju prirodan izgled, a u večernjim satima možete ih dodatno pojačati. Ako imate retke i tanke obrve, popunite ih kratkim potezima olovke ili senke u njihovoj boji. Ukoliko imate jasnu ideju kakav izgled obrva želite, predlažem tretman njihovog trajnog iscrtavanja.

*Prethodno definitivno donesite odluku o budućem izgledu svojih obrva (u konsultaciji sa stručnim licem)

*Onome kome poverite svoje lice morate da verujete 100 odsto.

*Upoznajte se s njegovim/njenim dotadašnjim radom i budite spremni da sa izgledom koji odaberete morate da živite bar nekoliko godina.

TRAJNO ISCRTAVANJE OBRVA

Jedna od tehnika određenom bojom pigmentiše obrve u celini, a najnovija koja se pojavila kao krajnji rezultat ima izgled potpuno prirodnih obrva. Važno je da pre ovih trajnijih rešenja šminkom oblikujete obrve ili da ih ofarbate bojom koja nije trajna. Uvek treba imati u vidu moguću promenu boje kose koja povlači sa sobom i drugačiji izgled obrva. Dobro odrađenom korekcijom možete potpuno da promenite svoj izgled. Ne pokušavajte da pratite modne trendove jer se oni iz godine u godinu menjaju... A svaki par obrva je jedinstven, baš kao i vi!

Collistar Professional Eyebrow Pencil, 1.781 RSD

Artdeco Eyebrow Brush 894 RSD

Max Factor Eyebrow Pencil Shaper, 499 RSD

 

makonda-tracker