Put do večne mladosti

0
Iako su godine vidljive prvo na našoj koži, dostignuća plastične hirurgije pomažu da ih pobedimo i - ostanemo mladi. Hijaluronski fi leri daće vam novo samopouzdanje i osećaj sigurnosti! Važno je samo da znate šta želite, i da o tome otvoreno razgovarate sa sv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kod dece i mlađih osoba tkivo kože sadrži visoku koncentraciju molekula vode koja se vremenom smanjuje - kao posledica toga javljaju se bore, a koža gubi volumen i elastičnost. Iako je prirodan proces starenja nemoguće u potpunosti zaustaviti, ipak možemo da ga odložimo i usporimo. Pored mnogih sastojaka, vezivno tkivo kože sadrži i hijaluronsku kiselinu. Njena osnovna karakteristika je hidrofi lnost - sposobnost vezivanja i zadržavanja molekula vode. Nažalost, s godinama dolazi do smanjenja koncentracije hijaluronske kiseline u tkivima, a samim tim i koncentracije vode. Zahvaljujući napretku medicine, danas imamo moćno oružje koje briše godine. To je fi ler sa hijaluronom koji je identičan hijaluronu u našem tkivu.

RAZLIKA IZMEĐU JEDNOFAZNIH (REVANESSE) I DVOFAZNIH (REDEXIS) FILERA

Jednofazni u svom sastavu kao aktivnu komponentu sadrže samo hijaluronsku kiselinu u različitim koncentracijama. Dvofazni fi leri pored hijalurona sadrže i polimerizovan šećer sephadex koji zadržava hijaluron duže u tkivu ne dozvoljavajući organizmu da ga brzo razgradi. 

REGIJE KOJE SE NAJČEŠĆE TRETIRAJU

1. Bore na čeluIdealno ih je ukloniti dvofaznim hijaluronskim fi lerima.  Trajnost: 18 - 24 mesecaStepen bola: 3 (na skali 1-10)

2. Bore oko očijuJednofazni hijaluronski fi leri Trajnost: 6 - 12 meseci.Stepen bola: 2

3. Bore oko usana, pušačke i marionetske boreJednofazni fi leriTrajnost: 12 meseciStepen bola: 5

4. Nazolabijalne boreJednofazni fi leri Trajnost: 12 meseciDvofazni fi leri - 18 meseciStepen bola: 4

5. Bore na vratuJednofazni fi leri Trajnost: 12 meseciDvofazni fi leri - 18 meseciStepen bola: 3

6. Modeliranje usanaJednofazni fi leri Trajnost: 12 meseciStepen bola: 5

7. Modeliranje jagodicaDvofazni fi leri Trajnost: 18 - 24 mesecaStepen bola: 1

 

Priredio: DR MILOŠ GAČEVIĆ, specijalista plastične estetske i rekonstruktivne hirurgije

makonda-tracker