Budite same svoj frizer

0
Kada priroda počne da se budi, javlja se i želja da se kosa osveži. Zima je na njoj ostavila traga, pa je vreme da se vlasi ishidriraju, a frizura dobije novi oblik i boju. Možda i poneki pramen sunca u njoj...Naše saradnice, frizerke iz studija Prostor, Jelen
Jelena Jovanović i Sofija Janković, foto: Milena Rakočević
Jelena Jovanović i Sofija Janković, foto: Milena Rakočević

Zajedno sa zimom treba da ispratite i staru frizuru u zaborav. Počastite se dobrim šišanjem, a potom svaki put kada je napolju jači vetar, skupite kosu u rep, pletenicu ili punđu kako biste je dodatno zaštitili.

Vlažno vreme i prolećne kiše mogu da ukovrdžaju kosu ili da je naduvaju vlagom. Sprečite to tako što ćete, ako vam je kosa prirodno talasasta, ostaviti kovrdže i tih dana izbegavati feniranje. Uz to, možete da primenite keratinski tretman koji eliminiše mogućnost kovrdžanja kose čak i po najvlažnijim uslovima, nakon čega će se vaše vlasi samo sušenjem ispraviti. Ukoliko volite svoje kovrdže, borite se protiv vlage pravim izborom preparata i još boljim šišanjem koje će vam omogućiti lako nameštanje kovrdža.

S obzirom na to da proleće poslednjih godina nastupa naglo i nakon velikog minusa odjednom dolaze topli dani, ta promena vremena odražava se i na kosi jer pospešuje njeno pucanje. Boja kose postaje mat, bez sjaja i sivkasta jer nije upila sunčeve zrake. Zato je potrebno  kosi dati malo sunca. Odlazak kod veštog koloriste koji će osenčiti vaše vlasi sredstvima bez amonijaka, predstavlja pun pogodak. Kosa će zasijati kao da ste bili na moru, a nećete je oštetiti. Učinite to samo po površini, ne od korena. Pramenovi samo nekoliko nijansi svetliji od boje vaše kose učiniće vas lepšom, svežijom i mlađom.

Praktični saveti

Koristite šampone bez sulfata i za kosu kojoj je potrebna hidratacija. Obavezno upotrebljavajte hidrirajuće balsame, kao i sredstva za zaštitu od toplote ako kosu uvijate figarom. Ukoliko je fenirate, ne prislanjajte cev fena blizu i feniranje završite tako što ćete celu kosu ohladiti nezagrejanim vazduhom iz fena. Sad kad ste kosu lepo ošišali i osenčili suncem u kosi, vreme je da se poigrate s njom i unesete prave promene. Jer proleće je vreme za to, a i trendovi nam idu naruku.

Frizura voditeljke Jovane Joksimović inspirisana je Pepeljugom. Uz njenu haljinu koju je ukrasio Christian Dior plašt sa vintage broševima, podignuta kosa bila je neizbežna.

Pevačica Ana Bebić izgleda neodoljivo sa svedenom punđom, običnim kovrdžama kao i sa najluđim instalacijama i potpunim fashion frizurama. Ona može da iznese skroz neobične, stilski ekstremne i jake fesh frizure. 

Pevačica Jovana Nikolić sa sobom uvek nosi jak uticaj britanske mode i street styla. Uvek prihvata naše ideje raščupanih frizura koje deluju pomalo neuredno. Uz njenu toaletu jednoglasno je usvojen naš predlog da se uradi čupava verzija Brigitte Bardot. Upotpunjena sa krunicom Jovana deluje kao nevaljala tatina princeza.

 

makonda-tracker