Jelisaveta Karađorđević: Savršena doza eliksira mladosti

Princeza Jelisaveta Karađorđević najsavremenijim metodama antiejdžing programa briše bore sa svog lica, a njena savršena formula za negu tela sadrži egzotično bilje, redovne masaže i pozitivne
0
1 / 4 Foto: Andreja Damnjanović

Lice

Umem sama da se našminkam, a neke cake sam naučila od šminkere moje ćerke glumice u Americi. Uvek stavljam make up, a kada treba da idem na specijalne prijeme šminka me profesionalni šminker, gospođa Angela. Stalno menjam šminku trenutno koristim Sheisido kreme. Najviše volim da koristim prirodne kreme koje obično kupujem u Americi i Velikoj Britaniji ili mi ih donose iz Južne Afrike kao što su Zelens. Uvek koristim isti karmin Max faktor infinity, a šminku skidam specijalnim uljem koje je napravljeno od meda i voska. Redovno idem kod kozmetičarke Dušanke gde radim biološke tretmane na bazi biljaka, kolagena, elastina i vitamina koji hrane i hidriraju kožu. Kada su u pitanju ozbiljniji medicinskih tretmani odlazim kod doktorke Jane gde radim tretmane mezoterapije lica, to jest duboke hidradernije sa ciljem dizanja tonosa, popunjavanje bora zatezanje kože i vrhunske antiejdžing tretmane.

 

Telo

Kožu tela negujem Seforinom kremom i biljakama iz Južne Afrike koje imaju u sastavu puno citrusa, pomorandže i limun. Masaže radim kod kuće po potrebi. Pošto imam osetljivu kožu i tanku, uvek koristim kreme sa zaštitnim faktorom. Uvek vodim računa o ishrani i nikada nisam bila gojazna i uvek sam imala fizičke aktivnosti. Za celokupno držanje je bitno da imam lepe misli, pozitivne i da svaki dan kada se probudim pomislim kako sam srećna što sam živa. Sreća ne zavisi od drugih nego od samih nas.

 

Kosa i nokti

Nokte mažem isključivo bordo bojom, a pedikir i manikir radim po potrebi. S obzirom na to da imam tanke i krte nokte pijem mnogo vitamina D koji ojačava nokatnu ploču. Farbam se redovno svake dve tri nedelje kod frizera Keune farbom, a šampone i balzam koristim za osetljivu kosu, a za posebnu negu dobijam preparet koji se prave po mojim željama u Americi.

 

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker