Nikolina Pišek: U beauty patroli

Voditeljka Nikolina Pišek otkriva da, iako nema posebne rituale za negu lica, poštuje određene zakone lepote koje je dugogodišnjim isksutvom pred kamerama sama ustalila
0
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Make up:

- Volim da isprobavam kozmetičke novitete kojima sam zaluđena. Nakon što pročitam recenziju o nekom tek nastalom čudu na području preparativne kozmetike, ne treba me dvaput opomenuti da ga i isprobam. Takođe, isti proizvod lako i zaboravim kada vidim neku novu superkremu. Ipak, religiozno ristupam proceduri: čišćenje, serum i hidratacija kože. Do sada sam pokušala da budem redovna na nekim tretmanima, ali to nije potrajalo. Kao Ovan u horoskopu volim trenutne i radikalne rezultate, i kada oni ne uslede prelako odustajem. Ranije sam, tokom zime, volela da koristim teže, masnije kreme, ali sam s vremenom shvatila da ih moja koža ne toleriše. Sada koristim bilo koju kremu koju bih koristila i u letnjem periodu, s tim da nema visoki zaštitni faktor.

Dopada mi se beauty make-up prirodnih zemljanih ili nežnoružičastih tonova, a ponekad i naglašeniji na očima uz neki neutralniji ruž. Kada sam u formi za make-up mi ne treba više od 15 minuta. Prekrijem nepravilnosti na koži, nekad nanesem neku senku, maskaru, olovku za oči, malo rumenila, i to je to. Ruž privatno gotovo nikada ne upotrebljavam.

Nokti i kosa:

- Nekada sam stavljala nadogradnju, sada više ne. Uglavnom su mi nokti kratki, nalakirani nekim poluprozirnim, mlečnim lakom, ili tamnim. Sviđa mi se taj trend tamnih lakova, koji dopušta gotovo sve: od sivih, smeđih, ljubičastih i plavih nijansi do potpuno crne boje. Ne idem na pedikir i manikir jer sam sama svoj majstor. Koristim farbe za kosu, ali moja trenutna boja kose je ujedno i moja prirodna, osvežena ombre tehnikom, odnosno pramenovima u nekoliko svetlijih nijansi na vrhovima vlasi. Sviđa mi se da menjam boju i to u paleti od plavih, preko crvenih do crnih nijansi. Volim negovanu dugu kosu, mogućnost eksperimentiranja bojom i frizurama, ali nisam se usudila da diram dužinu. Nekoliko puta sam se ošišala slojevito, ili odsekla šiške, ali to je bilo to. Uvek bih se nakon nekoliko dana euforije kajala i zaklinjala da to više nikada neću uraditi. Kosu negujem isključivo u frizerskom salonu, i to Kerastase preparatima.

Telo:

- Ne praktikujem anticelulit masaže jer sam primetila da celulit i njegovo pojavljivanje kod mene ima veze sa eventualnim viškom kilograma. Dakle, ako dobijem koji kilogram, tada se pojavi i blagi celulit, ako izgubim višak, i celulit nestaje. Vežbam, tri do četiri puta nedeljno. Kombinujem aerobni trening, trčanje ili planinarenje, boks i funkcionalne vežbe gde je jedino opterećenje težina sopstvenog tela. Kada sam lenja, poslušam malo dobre muzike, prizovem osećaj sreće i poleta posle pretrčanih deset kilometara i krenem u akciju. Relativno lako dobijam na mišićnoj masi, pogotovo u donjem delu tela koji zbog toga ne opterećujem kilažom, i možda sam najviše ponosna na zadnjicu koju sam vremenom uspela da doteram i nadomestim ono što mi priroda nije dala. Svi vežbači početnici moraju da zapamte pravilo koje zlata vredi da se trbušnjaci 30% rade u teretani, a 70% u kuhinji. Najčešće upotrebljavam L`Occitaneov badem piling maslac za telo iza kog nije potrebno nanositi bilo kakvu kremu za telo. Ali ukoliko je ipak koristim, onda obožavam L`Occitaneov Riche en beurre de karite maslac za telo. Omiljeni parfemi su mi: Bvlgari Omnia, Shiseido Energize i Powder Flowers od Montalea.

 

 

makonda-tracker