Irena Jovanović: Sezona toplih nijansi

Iako retko ide kod kozmetičara, voditeljka Studija B Irena Jovanović ima savršeno čisto lice koje je, kako kaže, odraz stanja njenog celokupnog organizma
0
1 / 5

MAKE UP:

- Koža lica je odraz stanja celokupnog organizma. Njena svežina i sjaj pokazuju da je način ishrane zadovoljavajući, odnos prema higijeni odgovoran i da je preparat koji se koristi odgovarajući. U mom toaletnom stočiću uvek se nalazi po jedna Uriage i Avene hranljiva ili hidratantna krema. Malo kada idem kod kozmetičara, a tehniku čuvanja sebe vremenom sam savladala i verujem preparatima koje odaberem osluškujući svoj organizam. U salone odlazim radi opuštanja, i to najčešće zbog masaža. Zimi koristim kreme Hydrance optimal- rich varijanta od Avene i plus SebaMed Q10 lifting krema za područje oko očiju. Svakodnevni make-up opterećuje kožu, isušuje je i loše utiče na nju. Veoma retko se odlučujem za šminku, valjda zbog toga što je mnogo koristim u studiju na poslu, ali kada je prilika, ne idem dalje od Dior Show Extase maskare i Sweet Elixir lip lift iz KaRaja make-up linije. Inače, ne volim šminku koja se vidi više od vlasnika namazanog lica.

NOKTI i KOSA:

- Ne stavljam nadogradnju na nokte, a kada je reč o pedikiru i manikiru, OPI Super Buss Shutter je moj najnoviji izbor. Bilo bi nepravedno da ne pomenem crvene i bordo varijante boje OPI lakova kojima sam verna već deceniju. Kosu farbam u tamnosmeđu nijansu, veoma je sličnu mojoj prirodnoj i to Rilkenovim bojama. Imam veoma guste i tanke vlasi koje nije lako održavati i tu se zaista može primeniti geslo: Manje je više. Veoma retko se feniram, a za pranje i negovanje koristim John Master's organske preparate i šišam je dva centimetra na svaka dva meseca... Nedavno sam uradila brazilski keratin tretman i na moju skepsu tada je stavljena tačka. Važno je da preparat bude kvalitetan i da ga nanosi vrhunski stručnjak.

TELO:

- Povremeno idem na anticelulit masaže. Vežbam u obližnjem welness centru čiji sam godišnji član. Tome se prepuštam kada osetim potrebu za razmrdavanjem. Često sam na traci za trčanje i u parteru gotovo nikada na spravama. Sve radim zbog zdravlja i u želji da osnažim svoje telo. Kao mama, želim i moram da u toku dana postignem razne stvari koje ponekad nisam u stanju da izdržim. Ne opterećujem se estetikom, tu mi je i genetika dosta pomogla. Omiljeni preparati za negu kože tela su mi oni brenda Uriage. Jedan od onih koje najčešće koristim jeste mleko za telo Suppleance Corps za osetljivu kožu. Kada je reč o parfemima, obožavam Adict Dior, CK – Euphoria, LaliqueAmethist i pitomu Floru Gucci.

 

Piše: Nikola Rumenić

 

makonda-tracker