Aleksandra Radović: Zagonetka tajnog osmeha

Teškim pokretima aštanga joge pevačica Aleksandra Radović dovodi u sklad svoje telo koje neguje prirodnim preparatima i otkriva da joj uvek sva čula budi miris lavande koji posebno voli
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Kosa i nokti

Osnovna nega kose kod kuće naprosto se podrazumeva, a najradije koristim Redken preparate, dok za specijalne prilike odlazim u Studio Prostor kod Jelene Jovanović Srne koja ima najbolja rešenja za moju frizuru. Uvek sam volela dugu kosu i nikada se ne bih ošišala skroz nakratko, ali ponekada volim da eksperimentišem s njenom bojom. Na početku karijere bila sam plavuša, a pre nekoliko godina imala sam crvenkastu nijansu. Što se tiče nege noktiju, odlazim redovno na pedikir i manikir mada nemam nikakvu nadogradnju, a najčešće biram sve nijanse crvene i ciklama boje lakova koje su vedre i poželjne da razbiju sivilo ovog zimskog perioda.

 

Make-up

Imam normalan, kombinovan tip kože koji nije preterano zahtevan, ali redovno odlazim kod kozmetičarke Dragice Kuzman-Petrović koja mi daje osnovne savete kako da brinem o njoj, kao i koliko često treba da idem na klasične i biološke tretmane ili mezoterapiju lica. Radim ono što mi ona preporuči, ništa po svom nahođenju. Mislim da je najvažnije koristiti kvalitetne kreme i dobro očistiti lice pre spavanja. Već godinama koristim kremu, antirid i emulziju iz kozmetičke linije Kanebo. Od make- upa preferiram MAC i najviše volim da oči istaknem tehnikom smokey eyes, što šminkerka Nena Ilić već godinama najbolje radi. Da budem iskrena, nikada nisam bez šminke, ali tokom dana koristim blažu varijantu koja se sastoji od tonirane kreme, maskare, rumenila i sjaja za usne.

 

Telo

Ko kaže da ne vežba, a izgleda dobro, taj ne govori istinu. Ja idem u teretanu tri puta nedeljno i redovno pohađam časove Ashtanga joge. Trenutno sam na pauzi do kraja februara jer je instruktor u Indiji. Vrlo često praktikujem da odlazim i na anticelulit masaže, naročito u periodu proleće - leto. Za negu tela preferiram prirodne preparate iz linije Body Shop koje kupujem u inostranstvu, a najviše volim one sa mirisom lavande, dok od parfema obožavam sve sa potpisom Tom Ford.

 

Jelena Kulović

 

 

makonda-tracker