Story Well being: Mršavite uz dobru zabavu

0
Dragana Balić, instruktorka fitnesa daje savete za mršavljenje uz vežbe

Koji rekvizit je sve popularniji u svetu fitnesa?

Pilates lopte koje mogu puno da pruže uz kvalitetno i kreativno osmišljen trening i uz važne instrukcije trenera. Pilates na loptama, trening Challenge your body, osmišljen je da uz dobru zabavu, već u toku jednog časa zadovoljite sve potrebe tela. A telu je potrebno da se dobro oznoji i na taj način oslobodi suvišnih toksina, da razvija snagu kako spoljnih tako i dubokih mišića, da se dobro istegne i oslobodi stresa, a da za sve to vreme uživa u treningu.

Kako se na ovom treningu skidaju suvišni kilogrami?    

Usputno i spontano bez trčanja i skakanja, a to znači vrlo bezbedno i efikasno. Lopte vas lako dovode u situaciju da u isto vreme angažujemo veći broj mišića što je po najnovijim istraživanjima jedan od najboljih načina da se u rekreaciji postigne kardio trening. Osim toga, lopta kao nestabilna površina predstavlja idealan način za aktiviranje dubokih mišića koji nam služe u pravilnom držanju kičme i čitavog tela što je i osnovni smisao pilates tehnike. Lopta takođe pruža i puno prostora za kreativan ili zabavan trening i vrlo lako nam zadržava pažnju na ono što radimo. Boreći se sa njom ili bolje rečeno igrajući se sa njom i ne primetimo da je čas već prošao, a mi smo oznojeni, ali raspoloženi i sveži.

Kakvi su efekti treninga?

Kući odlazite rasterećeni i odmorni. Osećaj da ste uradili puno za veoma malo vremena, čini vas posebno raspoloženim. Osim dobrog osećaja posle časa rezultati su ono što svi nestrpljivo čekamo. Sa dobrim treningom na velikim loptama dovoljno je samo nekoliko časova da se prvi rezultati primete.

Da li je potrebno korigovati ishranu?

Za još bolje i efikasnije skidanje kilograma idealno je malo i korigovati ishranu. Već je poznato da treba jesti više manjih obroka, da preovlađuju nemasni proteini u odnosu na ugljenie hidrate, a najbolje je da obrok sa ugljenim hidratima imate 2-3 časa pre treninga, a da posle treninga pojedete proteinski obrok koji će nahraniti vaše mišiće. Poslednji obrok neka bude 3 sata pre spavanja i rezultati će doći i pre očekivanja.

Kome je namenjen trening?

Uz nadzor instruktora adekvatan je za svakog ko želi da ga isproba. Trening je bezbedan i lako prilagodljiv svim starosnim dobima bez obzira na utreniranost. Za svakog postoji varijanta vežbe sa kojiom će se osećati zadovoljno i brzo napredovati. Često klijenti već posle prvog časa sa velikim loptama kažu da su osetili mišiće za koje nisu ni znali da postoje.

 

makonda-tracker