Katarina Marković: Sva lica nežnog anđela

Glumica Katarina Marković otkriva tajnu svog negovanog izgleda i priča kako je tokom studija bila spremna na najrazličitije eksperimente sa frizurom, da bi danas ipak ostala verna prirodnoj boji svoje kose
0
1 / 5 Foto: Miloš Nadaždin

Kosa i nokti:

- Dok sam bila mlađa, mnogo sam i često eksperimentisala sa frizurama i sa bojom kose. Bila sam plava, crvena, crna, a tokom studija čak ošišana i na dvojku, ali sam na inicijativu svog profesora ipak odlučila da ponovo pustim kosu. Danas imam prirodnu boju i s obzirom na to da još nisam počela da sedim, nemam nameru da počnem da se ponovo farbam. Mnogo pažnje posvećujem nezi vlasi, a o njima najviše brine moj frizer Aleksandar Gligorievski. Ruke negujem hidrantnim kremama, a redovno odlazim na manikir. Volim da nokte lakiram najrazličitijim bojama, a nijanse koje izbegavam jesu plava, zelena i žuta.

 Make-up:

- Koža lica mi je izuzetno osetljiva i suva, tako da zahteva posebne tretmane za koje je zadužen dermatolog dr Aleksandra Ivanović. Ona mi preporučuje i koje kreme i losione treba da koristim, što mi mnogo pomaže. Ne volim da se šminkam, a zahvaljujući tretmanima na koje odlazim, nemam potrebu da svoju kožu toniram nekim puderom i veliki sam protivnik intenzivne šminke. Zbog posla sam skoro svakodnevno pod teškim make-upom, što je verovatno i stvorilo moju veliku odbojnost prema šminkanju.

Telo:

- Nažalost nemam tu naviku, ali nemam ni vremena da redovno odlazim na masaže iako verujem da bi mi veoma prijale. Negu svog tela zasnivam na kozmetičkim preparatima i veoma mi je bitno da održim njenu zdravu formu. Koristim losione koje kupujem u parfimeriji. Preferiram egzotične mirisne note, tako da dominiraju u većini preparata koje imam. Volim da probam i koristim najrazličitije parfeme, ali sam godinama verna i parfemu Angel, koji je neprolazan.

makonda-tracker