Marko Avramović: Magija cilindra i leptir mašne

Zahvaljujući tome što ima zdravu kožu, vaterpolista Marko Avramović otkriva kojim preparatom neguje lice i ističe da su za njegovo izvajano telo zaslužni svakodnevni treninzi.
0
1 / 4

Kosa i nokti

- Za pranje kose koristim blaže šampone kao što su Johnson ili Kosili da je ne bih oštetio zbog svakodnevnog boravka u vodi. Nikada nisam eksperimentisao sa frizurom, tako da se oduvek šišam kratko, a kod frizera odlazim otprilike jednom mesečno. To mi odgovara i zbog stalnih treninga u bazenima koji sadrže hlor, a on utiče na to da se kosa ućeba, tako da je nameštam tek toliko da nisam čupav. (Smeh) Ne idem kod manikira i pedikira jer za tim nemam potrebe, a nemam problem ni sa zanokticama.

Lice

- Posle svakog treninga obavezno stavljam Nivea kremu za lice i srećom nikada nisam imao problema sa bubuljicama, čak ni u pubertetu, tako da nisam ni odlazio kod kozmetičara. Imam veoma zdravu i čistu kožu koja nije zahtevna i mislim da to ima veze sa genetikom. Dovoljna mi je najosnovnija nega, a imam sreće i sa tim što je dovoljno da se obrijem jednom nedeljno jer nemam jaku dlaku. Veći problem predstavljaju mi posekotine koje ponekada nastaju u žaru borbe u bazenu, pa koristim preparat protiv ožiljaka.

 Telo

- Tuširam se nekoliko puta dnevno posle svakog treninga, a koristim uobičajene muške i sportske gelove. Ne nanosim neko posebno mleko za telo jer nisam tip koji voli da se macka i koristim samo osnovne preparate za negu. Zbog raznih vaterpolo takmičenja i priprema imam i po deset treninga nedeljno u bazenu, a obavezan je i odlazak u teretanu, gde svakog jutra provodimo po sat vremena. Iako mnogo jedem, nemam problema sa skidanjem kilaže jer me treninzi održavaju uvek u formi. Od parfema volim Armani Code, a nedavno sam od devojke Jovane dobio na poklon miris Carolina Herera Chic koji mi se baš dopada.

 

Jelena Kulović

 

makonda-tracker