Anabela Bukva: Snežna kraljica

Svežinu svog lica pevačica Anabela Bukva održava obaveznim umivanjem hladnom vodom i ne štedi novac za kozmetičke preparate, a uz svoj beo ten izabrala je nijansu vlasi u boji čokolade.
0
1 / 4

Kosa i nokti

- O nezi moje kose i frizuri brine moj prijatelj Bojan Repaja koji ima salon Alfaparf.  On bira sve preparate i u njega imam puno poverenja. Inače sam tokom karijere vrlo često menjala boju i dužine kose pošto smatram da je to sastavni deo mog posla i stajlinga. Trenutno sam ofarbana u nijansu hladne čokolade i veoma mi se dopada kako mi stoji. Redovno idem na pedikir i manikir jer imam tanke nokte pa stavljam gel za ojačavanje i preferiram srednju dužinu. Ranije sam od lakova koristila isključivo nežne nijanse, a u poslednje vreme konačno sam se osmelila pa nanosim i tamnije. Trenutno je moj favorit tegetplavi lak.

 

Make-up

- Imam normalnu kožu lica, preparate stalno menjam, a odnedavno koristim Clarins kreme. Jutru i uveče obavezno se umivam hladnom vodom, uklanjam šminku losionom, a kada nanosim kremu uradim mini masažu i povlačim kožu nagore. Verujem da je rezultat to što sa 37 godina mogu da se pohvalim licem koje je sveže, očuvano i negovano. Kod kozmetičara ne idem redovno. Dovoljan mi je samo piling mada to radim i kod kuće specijalnim aparatom koji mi je u Švedskoj kupila mama, a koji ujedno i masira. Od šminke najčešće kupujem MAC, Chanel i Dior. Tokom dana stavljam tonirani serum sa vitaminima i mineralima sa UV zaštitom i maskaru, a uveče volim smokey eyes efekat na očima ili samo ajlajner i ruževe nežne boje. Moja šminkerka i drugarica Valerija grdi me što češće ne koristim crveni karmin, ali ja se ne osećam dobro kad ga nanesem jer nisam vamp žena.

 

Telo

- Pošto obožavam miris vanile i kokosa najradije biram gelove za tuširanje linije Body Shop i obavezno nanosim mleko za telo. Ne koristim posebne kreme protiv strija i celulita, ali zato vežbam dva puta nedeljno na aparatu Miha Bodytec. Reč je o elektromišićnoj stimulaciji, a poenta je u skraćenom treningu koji traje 25 minuta i stvarno je fenomenalan jer se vežba sa joga pokretima, a niskofrekventna struja je otpor. Kad god mogu idem na masaže, naročito zbog napetosti u predelu vrata. Koristim samo dva parfema, Bvlgari Omnia Crystalline i Cavalli Her, a svi ostali su za mene prejaki.

 

Jelena Kulović

makonda-tracker