Tamara Dragićević, Irina Radović, Ivana Knežević i Ivana Selakov: Spremne za doček

U novogodišnjoj euforiji Tamara Dragićević, Irina Radović, Ivana Knežević i Ivana Selakov prepustile su se veštim rukama profesionalaca, a njihove nove frizure mogu biti vaša inspiiracija za i za doček srpske Nove godine
0
1 / 6 Foto: Milena Rakočević

Ivana Selakov

- Ne volim šljokice pa ću ih izbegavati i u najluđoj noći. Make-up za to veče neće se mnogo razlikovati od onog koji koristim svake druge večeri, samo ću staviti intenzivniju senku koja će biti u nijansama smeđe ili tamnosive. Nisam pristalica punđi, ali volim elegantne i lep sređene frizure. Do sada sam često eksperimentisala i znam šta nam stoji, pa ću na novogodišnjem nastupu nositi blago tlasastu kosu.

STORY SAVET: Lažirajte paž frizuru i time iznenadite sve promenom kao što je to ucinila Tejlor Svift ili Džesika Simpson. Neće vam trebati šisanje samo malo strpljenja. Prvo osušite kosu, zatim na suvu nanesite sprej za zaštitu vlasi od uvijanja figarom (ima ih raznih u svim bolje snabdevenim parfimerijama). Kosu navite figarom i blago raščešljajte krajeve da bi kovrdže delovale prirodnije. Unutrašnje delove kose blagonatapirajte, stavite lak i pričvrstite šnalama i ukosnicama.

 

Tamara Dragićević

- Što se šminkanja tiče, pored lepog teniranja lica naglasiću oči i to je to, pošto nisam pristalica intenzivnog već natural make-upa. S posebnom pažnjom negujem kosu, a za doček planiram da je blago uvijem i dozvolim joj da leprša. S obzirom na to da sam tokom godine u prilici da probam različite stajlinge, šminku i frizure, jednostavnost je izbor za ovogodišnji doček Nove godine.

STORY SAVET: Ukoliko vas nako pozove na žurku u poslednjem trenutku začinite frizuru pletenicama kao Sara Mišel Gelar, Džesika Alba ili Nikol Riči. Za još opusteniji boho stil, osušite kosu difuzerom. Podelite je na razdeljak, upletite dve pletenice u uvrtite u dve ili više malih opuštenih  punđa. Pustite nekoliko pramenova da nemarno ispadnu oko lica. Ne brinite ako su punđe ili pletenice neuredne - naizgled neobavezno prikupljena kosa je fantastičan kontrast večernjoj haljini.

 

Irina Radović

- Obožavam svaku vrstu slatkog iščekivanja pred neki bitan izlazak, a naročito novogodišnju euforiju i sređivanje za doček Nove godine. Frizuru uvek prepuštam profesionalcima iz frizerskog salona Bob, a za najluđu noć najadekvatnija je blago talasasta frizura. Ove godine ću se uz pomoć trikova šminkerki sa TV Prva sama našminkati. Proverena kombinacija su smokey eyes i sjaj za usne.

STORY SAVET: Posetite frizera i posavetujte se s njim koji tip šiški najviše odgovara vašem obliku lica. Šiške najdrastičnije menjaju izgled i čine svakoga svežiji i mlađim. Dobro ošišane šiške se uvek lako nameštaju a jednostavnim dizanjem kose u visoki rep za čas vam daju više nego elegantnu frizuru. Dovoljno je samo da pređete peglom za kosu preko krajeva repa i spremne ste za provod.

 

Ivana Knežević

- Za spremanje za najluđu noć utrošim isto toliko vremena koliko i za neki drugi važan izlazak, recimo premijeru. Uz elegantnu odevnu kombinaciju kosu ne vezujem niti je podižem, već je blago prelomljenu pustim da divlje pada niz leđa i ramena. Ne koristim ni intenzivan make-up, ali zato svoj izgled na kraju dodatno ulepšam šljokicama u prahu, koje inače obožavam. Jednostavno, te noći, kao i svih drugih, devojke treba da blistaju...

STORY SAVET: Neobavezna punđa sa strane je brz i lak način da imate klasičnu, lepu frizuru sa zanimljivim obrtom. Vežite nisko rep sa jedne strane. Podelite ga na dva manja i oba lagano natapirajte. Obavijte jedan rep oko korena repa u pravcu kazaljke na satu, a drugi deo suprotno od pravca. Pričvrstite šnalama i malo razvucite punđu kako biste stvorile neuredniji  fazon frizure. Ukoliko imate broš od cirkona ili kamenčica, slobodno ga prikačite šnalama. Uz to obična crna traka koju ćete vezati u mašnu je fantastičan detalj u kosi.

 

Piše: Moni Marković, Ksenija Konić, Danilo Mašojević

 

 

makonda-tracker