Dragana Mićalović: U zanosu nežnih godina

Dvadesetogodišnja glumica Dragana Mićalović opisuje čime osvežava svoju kožu, priča u kojim prilikama dekorativnom kozmetikom ističe oči i navodi koji joj je parfem favorit u zimskim danima
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

TELO

Otkako živim u Beogradu i nije mi dostupna mamina kuhinja, bila sam prinuđena da jedem brzu hranu. Samim tim sam se i veoma ugojila, ali se ipak zbog posla kojim se bavim i pre svega zbog zdravlja, trudim da što više jedem kuvanu i zdravu hranu. Nedavno sam zbog kondicije a i zbog lepog izgleda počela da treniram sa Dr Filgudom, za koga verujem da ce moju liniju dovesti da bude onakva kakva treba. Za negu kože koristim Nivea body milk, a omiljeni parfemi su mi Givenchy Very Irresistible i J’Adore.

MAKE-UP

- Pošto mi je koža lica često izložena teškoj šminki trudim se da je odmaram što više mogu. Uživam u promenama i transformacijama pa zato obožavam kada me šminkaju profesionalci. Preko dana koristim korektor Max Factor, maskaru Volume Million Lashes Luminizer i labelo. Uveče volim da istaknem oči olovkom ili ajlajnerom. Od pudera mom licu najviše odgovaraju oni iz Mac kolekcije, a pošto imam setljivu kožu za skidanje šminke koristim losion L’Oreal Triple Active obogaćen ceramidima.

KOSA I NOKTI

- S obzirom na to da mi je mama frizerka, odmalena sam imala zdravu i negovanu kosu. Pošto je ona u penziji i ne radi više, bilo mi je teško kada sam negu kose morala da prepustim nekom drugom frizeru. Sva sreća mamina prijateljica teta Ljilja i Joka lux studio preuzeli su potpunu odgovornost o nezi mojih vlasi. Kosa mi je izložena čestom feniranju i raznim preparatima koji je oštećuju pa je perem šamponom za osetljivu kožu. Nakon pranja koristim kristalne kapi protiv cvetanja, a posle feniranja lak koji ne učvršćuje kosu već je štiti od spoljnih uticaja i Lumier sjaj. Pošto ne volim duge nokte, koji god lak da stavim sviđa mi se kako izgleda. Od lakova omiljeni su mi oni marke Opi.

Nikola Rumenić

makonda-tracker