Ivana Peters: Pravo lice rok dive

Pevačica Ivana Peters objašnjava zbog čega se sve ređe šminka i otkriva kako se bori protiv celulita, strija i viška kilograma
0
1 / 5 Foto: Marko Sovilj

MAKE-UP

- Kad se medijski ne eksponiram često, retko se šminkam, pa tako na lice ne stavljam čak ni blagi korektor, sjaj za usne ili maskaru što sam ranije redovno radila. Pomalo sam se umorila od šminkanja. Znam da će opet doći period promocije albuma kad će mi dekorativna kozmetika biti sastavni deo dana, pa zato sad na lice ne stavljam čak ni kremu, a samo ponekad nanesem rumenilo. Trenutno koristim Vichy puder koji sam letos kupila na moru i koji mi izuzetno prija jer je po svom sadržaju lagan i nemam utisak da mi zapušava pore. Koristim i nekoliko Sephora senki, Clarins korektor i La prairie kremu za čišćenje lica.

 

KOSA I NOKTI

- Zbog toga što sviram gitaru i klavir, uglavnom stalno imam kratke nokte. Uglavnom ih negujem sama uz povremene odlaske na pedikir i manikir. Kada je reč o kosi, trenutno sam u fazi kad je puštam da raste, a ona se lagano kovrdža. Dok sam je farbala u plavo, malo sam oštetila vlasi i sada se trudim da ih previše ne izlažem raznim preparatima. Ipak, nakon što je operem, stavljam losion koji pomaže kovrdžanje i puštam je da se prirodno osuši. Keune pakovanja za kosu su jedina koja koristim.

 

TELO

- Krajem leta bila sam veoma vredna i redovno sam vežbala, ali čim je počelo hladno vreme, želja za fizičkim aktivnostima se smanjila. Zato sam, kao u ranom detinjstvu, kupila vijaču i svakodnevno vežbam kod kuće. Kada je reč o celulitu i strijama, smatram da na njihovo pojavljivanje više utiče ono što se unosi u organizam, nego ono što se stavlja na telo, pa je zato voda ključni faktor za održavanje balansa materija u telu. U danima kada popijem više vode, osećam se bolje. Voda je važna za ceo organizam, naravno uz adekvatan i kvalitetan izbor namirnica koje se konzumiraju.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker