Tatjana Jevđović: Spremno u Novu godinu

1
Wellnes terapeut Tatjana Jevđović iz Beauty Imagini centra odgovara na sva pitanja o stresu koji nam svima donosi početak zime
foto: Dalibor Danilović za Sensu
foto: Dalibor Danilović za Sensu

Statistike pokazuju da je decembar mesec u kome smo najviše izloženi stresu. Nije čudo: želeli bismo da kada 31. 12. otkuca ponoć bezbrižno uđemo u Novu godinu...

Da li je to moguće?

Mnogo je toga na šta mi ne možemo da utičemo, ali postoji ono na šta možemo: na sebe i na način kako mi vidimo ono što se događa oko nas... Naravno, najteže je pokrenuti se i napraviti prvi korak. A taj korak je najčešće i najvažniji: čišćenje! Nemoguće je da se spremimo za nove i dobre stvari ako ne otklonimo sve one koje predstavljaju teret i truju naš organizam. Pored velikog spremanja prostora u kome boravimo i radimo, neophodno je da očistimo otrove koji su se nataložili u našem organizmu upravo usled povećanog stresa i koji predstavljaju glavnu blokadu za normalno funkcionisanje organizma.

Dakle, ukoliko smo kod sebe primetili povećani zamor (dugo spavamo ili ne možemo da spavamo), zadržavanje viška tečnosti u organizmu (javljaju nam se otoci na nogama, oko očiju...), pojavu bola u leđima, vratu, glavi, vreme je za ozbiljnu detoksikaciju organizma!

Šta treba preduzeti?

Korak 1: Jutro koje započnemo sokom od ceđenog crvenog grejpfruta, pomorandže ili limuna, obojiće nam dan bojom sunca i pojačati našu vitalnu energiju. Ukoliko nam smetaju citrusi, dve čaše tople vode započeće proces detoksikacije i olakšati nam pražnjenje creva.

Korak 2: Body wrapping - Posebno pripremljeni, individualni tretmani pakovanja tela namenjeni su dubinskoj detoksikaciji celog organizma. Specifične kombinacije eteričnih ulja i morskih soli, tretmana na bazi gline i njenih čistećih svojstava, kao i upotreba preparata na bazi zlata i srebra (u Ayurvedi i kineskoj medicini poznata detoksikantna dejstva plemenitih metala), brzo deluju na pokretanje uspavanih metaboličkih procesa. Tome posebno doprinose određene tehnike  masaže koje će naročito da deluju na balans energetskih centara, a zahvaljujući pokretima limfne drenaže, olakšaće eliminaciju toksina iz organizma.

Ksenija Konić

makonda-tracker