Jovana Simonović: Dnevnik ulepšavanja

Dok dan počinje laganim pilingom i nanošenjem hidratantne kreme na kožu lica, voditeljka emisije Ekskluziv Jovana Simonović je pred odlazak na spavanje osvežava masažom ruzmarinovim melemom
2
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

TELO
- Kada je reč o nezi tela, već godinama sam verna preparatima Nivea koji mi veoma prijaju. Koristim njihove mirisne kupke za telo, ali i razne delotvorne kreme i losione. Na svu sreću nemam velikih problema sa celulitom, možda najviše zbog toga što se ceo život bavim sportom. Ipak, s vremena na vreme u kožu utrljavam gel od bršljena, pre svega preventivno. Pored odlazaka u teretanu i brze šetnje, jednom mesečno volim da odem i na relaksacionu masažu celog tela, što mi izuzetno prija i fizički i duhovno.

KOSA I NOKTI
- Negu kose prepustila sam frizerskom timu studija Prostor, a po njihovom savetu podvrgla sam je brazilskom feniranju koje podrazumeva vraćanje keratina suvim i ispucalim vlasima. Sada ne samo da više ne moram da feniram kosu, već sam primetila kako se oporavila. Koristim i Schwarzkopf šampon i pakovanje za tretiranu kosu kao i prirodni recept za regeneraciju vlasi: maslinovo ulje i žumance. Kada je reč o noktima, najviše volim francuski manikir i crveni lak. Ne volim veštačke nokte jer deluju jeftino i nepraktični su. Dopada mi se nail art i tehnika koja posebnim lakom noktima daje ispucali efekat, a posebno kombinacija crnog i belog.

MAKE-UP
- Zbog svakodnevne jake šminke koju zahteva televizijski posao nezi lica posvećujem posebnu pažnju. Ujutro nakon blagog pilinga nanosim hidratantnu L’Oreal kremu. Pred spavanje obavezno očistim kožu lica Vichy tonikom i blagom masažom utrljam ruzmarinov melem. Od pre godinu dana počela sam da koristim i Vichy antirid za prve bore oko očiju. Izbegavam jaku dnevnu šminku i najradije koristim toniranu kremu Nivea umesto pudera, maskaru Max Factor 2000 kalorija i sjaj za usne u nijansi kajsije. Zato sa večernjim make-upom rado eksperimentišem. Iako najčešće biram smoky eyes look i nežnu boju sjaja za usne, ponekad stavim i karmin boje trule višnje koji podrazumeva dobro pripremljen ten i blago rumenilo.

Nikola Rumenić

makonda-tracker