Bojana Stefanović: Sunčana strana ulepšavanja

Organska kozmetika navela je glumicu Bojanu Stefanović na pravi put kad je reč o nezi lica, a shvatila je i da joj najbolje stoji šminka neutralnih nijansi i blago osenčena smeđa kosa
0
1 / 4 Foto: Marko Todorović

MAKE-UP

- Kada sam bila mlađa, češće sam koristila šminku, ali uvek svedenu. Dok preko dana koristim korektor, rumenilo i sjaj, večernji make-up upotpunjujem sa malo senke, maskare, ponekad i crvenim karminom ili sjajem za usne. Za sve što sama nisam umela da uradim pitala sam  profesionalne šminke i od njih pokupila neke cake. Omiljene marke proizvoda su mi Max Factor za korektor i maskaru, Bourjois za rumenilo i karmin, a kad su u pitanju senke, koristim razne brendove. Šminku skidam apotekarskim bademovim mlekom. Inače, kožu lica negujem Neostrata i Dr. Hauchka kozmetikom. Sama stavljam i Dr. Hauchka maske koje spadaju u organsku kozmetiku.

TELO

- Telo negujem proizvodima koje menjam prema raspoloženju. Volim Alverde kupke, potom puter za telo Yes to Carrots i on mi je trenutno omiljeni. Obožavam masaže, ali kako za tu vrstu relaksacije imam malo vremena, u salon odlazim možda jednom u nekoliko meseci. Tokom letnjeg perioda neizostavne su kreme sa zaštitnim faktorom, Heliocare sprej za zaštitu od sunca, kao i Heliocare ten sa SPF50.

KOSA I NOKTI

- Na rukama uglavnom sama lakiram nokte i to jarkocrvenim lakovima. Ipak, nokti mi češće nisu nalakirani. Pedikir obavljam u salonu i po potrebi. Dok kod kuće kosu perem Alverde šamponom, nakon čega stavljam pakovanje iste marke umesto balzama, kod frizera izvlačim pramenove. Na feniranje odlazim u jedan divan salon na Vračaru, i to najčešće uoči premijera ili nekih važnih izlazaka.

Ksenija Konić

makonda-tracker