Anja Alač: Buđenje zimskih čarolija

Svom licu koje neguje preparatima na bazi kamilice i meda, glumica Anja Alač dodatni sjaj daje bronzerom i crvenim ružom, dok telo najradije relaksira u kupkama voćnih mirisa
1
1 / 4 Foto: Andreja Damnjanović

MAKE-UP

- Lice uglavnom negujem Vichy proizvodima. Koristim kremu Aqualia thermal, ali i termalnu vodu ove kozmetičke kuće, kao i termalnu vodu Uriage. Ne koristim redovno noćne kreme jer je dobro da koža bar dok spavamo diše bez ikakvih preparata. S obzirom na to da imam prilično zahvalan ten, moja nega lica veoma je jednostavna. Nikada nisam bila kod kozmetičara, ali kod kuće imam svoje rituale koji se sastoje od pilinga, tonika za čišćenje lica i maski. Uglavnom biram proizvode koji u sebi sadrže kamilicu i med. Volim da se šminkam i uživam u tome. Moju dnevnu šminku čini bronzer Bourjois koji koži daje prirodnu boju i sjaj. Tu su još maskara i sjaj za usne ili labelo u boji, dok večernju šminku čine i crveni ruž i ajlajner. Omiljena marka šminke mi je Chanel.

KOSA I NOKTI

- Uglavnom koristim šampone za suvu kosu jer su hranljiviji od običnih, dok masku za kosu koristim, ali ne pri svakom pranju. Nakon pranja, dok mi je kosa još vlažna ili mokra, naprskam Revlon sprej koji hrani vlasi i pomaže pri raščešljavanju. Nikada se nisam farbala. Kada je reč o noktima, rado odlazim na manikir, ali često ih i sama oblikujem, a potom samo premažem bezbojnim lakom. Volim francuski manikir, a zatim i jarkocrveni lak. U tašni uvek sa sobom nosim kremu za ruke, jer je za ženu važno da su joj ruke lepe i negovane.

TELO

- Volim da vežbam i imam svog trenera. Odlazim u teretanu kad god mi to obaveze dozvoljavaju. Uz to, obožavam da idem na masaže, a pored svega toga pijem i dosta tečnosti, čajeva, vode... Trudim se da se što zdravije hranim. Kada je reč o nezi kože, posle relaksacije u raznim kupkama, hidriram je mlekom za telo voćnih mirisa, poput onih iz Body shopa.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker