nega pre svega

SLAVNA GOLDI HON ZNA TAJNU MLADOLIKOSTI I LEPOTE: Naslednicu Kejt Hadson od nje je naučila trik sa prirodnim uljem!

0

Mnogi misle da troši čitavo bogatstvo na kreme i serume, a istina je potpuno drugačija.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Goldi Hon i dalje izgleda fantastično, iako je zašla već u osmu deceniju. Holivudska diva uspela je da sačuva mladolikost i negovanu, blistavu kožu i u 75. godini, a za to su zaduženi određeni estetski zahvati, ali i jednostavna bjuti rutina koju praktikuje godinama.

 

Slavna glumica priznala je da svakodnevno koristi kokosovo ulje u nezi kože i kose, jer je reč o efikasnoj, a prostoj rutini.

 

I njena ćerka, takođe holivudska glumica Kejt Hadson otkrila je da obožava kokosovo ulje - očigledno je taj trik "pokupila" od majke.

 

foto: Profimedia

"Kokosovo ulje koristim doslovno uvek. Lakše od ostalih ulja ili losiona i dopušta mojoj koži da diše, a opet je održava vlažnom i mekom", rekla je u jednom intervjuu.

 

Kokosovo ulje ima niz prednosti - savršeno uklanja šminku, neguje usne, a fantastično je i kao losion za kožu tela. Zbog velike količine masnih kiselina, kokosovo ulje daje puno vlage i poboljšava barijeru kože, a istovremeno podstiče stvaranje kolagena. Zato se posebno preporučuje za zrelu kožu jer je intezivno hrani i neguje.

 

Kako je ovo ulje komedogeno, oni sa kožom sklonom aknama ne bi trebalo da ga koriste. S druge strane ako je vaša koža suva - samo napred! Uvek birajte nerafinisano, organsko kokosovo ulje kako biste bili sigurni da će zadržati sve svoje blagotvorne sastojke.

 

Ono je odličan izbor i za negu kose, posebno ako se borite sa suvim, iskrzanim krajevima. Ono će na dlaci stvoriti nešto poput zaštitnog sloja koji je zaslužan da kosa bude glatka i sjajna.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker