nisu vam potrebni SKUPI preparati

MNOGI PRAVE OVU VELIKU GREŠKU KOD JUTARNJEG UMIVANJA: Stručnjaci otkrivaju - ovo je TAJNA pravilne nege lica!

0

Glatko, blistavo lice ne zahteva uvek skupe proizvode i alate za negu kože.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zapravo, tajna dobrog izgleda je jednostavna i zavisi o trajanju umivanja vašeg lica.

 

Ispostavilo se da bi trebalo početi obraćati dodatnu pažnju.

Vrijeme je da otkrijete koje su to čari umivanja koje traje barem 60 sekundi.
 

1. Trošimo premalo vremena na pranje lica?

 

Ovu metodu čišćenja predložila je Najamka Roberts-Smit na jednom od svojih objava na Tviteru. Prema njenim rečima, u proseku ne čistimo kožu dovoljno dugo. Umesto uobičajenih 15 sekundi koje trošimo na pranje lica i vrata, trebali bismo to raditi najmanje 60 sekundi.

 

2. Pustite da vaš proizvod za čišćenje uđe u svaku poru vaše kože

 

Tokom dana na koži se može nakupiti puno bakterija zajedno sa šminkom koja može ući duboko u pore. Ako si pružite dugotrajno čišćenje lica, sastojci za umivanje lica počinju aktivno raditi. To dovodi do poboljšanog izgleda, mekše kože i otopljenih blokada od sebuma.

 

3. Pažljivija metoda za negu svakog područja na licu

 

Ovaj postupak može biti koristan, posebno za vaše pore. Kada se mrtve stanice kože i bakterije na vašem licu pomešaju s vašim prirodnim uljima (koje proizvode naše lojne žlezde), mogu se pojaviti čepovi sebuma koji blokiraju pore, a kasnije mogu dovesti do mitesera i belih tačkica. U ovom slučaju, posebno pažljivo čišćenje lica može vam pomoći u smanjenju istog.

 

4. Način pranja takođe igra veliku ulogu

 

Estetičar naglašava da sve treba raditi samo prstima. Ne koristite četke, sunđere ili tkanine za pranje lica, već umesto toga pružite svom licu lepu i korisnu masažu. Tako takođe možete poboljšati cirkulaciju, što takođe ima pozitivne učinke na vaše lice, poput smanjenja bora i poboljšanja izgleda kože. Ova metoda je prikladna za svaki tip kože, od masne do suve.


 

 

makonda-tracker