Ksenija Mijatović: Tajne beauty marionete

Spektar kolorita koje pevačica Ksenija Mijatović koristi za ulepšavanje počinje nijansama blata i šljive u kojima uvek bira lakove za nokte, dok završni sjaj licu daje rumenilom u boji kajsije
2
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

KOSA I NOKTI

- Često odlazim kod frizera jer se bar dva puta nedeljno feniram. Kosu farbam pa se trudim da je intenzivno negujem preparatima koji odgovaraju mom tipu vlasi, a neretko nastojim da uradim i po jedan tretman ampulama za negu i regeneraciju kose. Prošle zime radila sam i tretman keratinom što se pokazalo kao ispravno za moju kosu. Od kad znam za sebe, lakiram nokte i to uvek tamnim bojama čak i kada to nije bilo moderno. Najčešće biram bordo ili crni, a sada mi se dopadaju nijanse blata i šljive marke Chanel. Manikir radim često i zbog sviranja gitare održavam kratke nokte, a na pedikir idem svake tri nedelje.

TELO

- Na masaže idem dva do tri puta nedeljno, dok sam vežbanje malo zapostavila. S obzirom na to da imam suvu kožu, prijaju mi svi preparati koji malo intenzivnije hidriraju i hrane, a najviše volim L’Occitanne ulje za na bazi badema, Clarins mleko, ali i sva Niveina mleka su takođe odlična.  Imam dobru genetiku, praktikujem dovoljno sna, minimum fizičke aktivnosti neophodne za tonus mišića, zdravu ishranu i generalno se trudim da imam zdrav pristup životu. Tako da nemam nikakvu posebnu tajnu za negu tela. Moj omiljeni parfemi su J’Adore - Dior i Nina Ricci - Love in Paris.

MAKE-UP

- Šminkam se stalno, a jedina razlika između privatnog i profesionalnog make-upa jeste u količini nanete šminke. Iz kuće nikada ne izlazim bez pudera i maskare. Najviše volim efekat smoky eyes jer imam plave oči pa ih na taj način istaknem, stavljam malo sjaja za usne, i neko lepo Dior ili Chanel rumenilo u boji breskve. Odavno koristim antirid s obzirom na to da mi je četrdeseta na pragu. Clarins proizvodi su mi najomiljeniji i njih najviše koristim za negu lica, ali i slovenačke kreme Afrodita su veoma dobre, a ne koštaju mnogo kao proizvodi velikih kozmetičkih kuća. Imam jednu svoju malu tajnu, od kad znam za sebe, umivam se isključivo glicerinskim sapunima.

Moni Marković

makonda-tracker