Anja Mandić: Beauty performans

Otkako sama sprovodi male kozmetičarske cake, glumica Anastasia - Anja Mandić ima savršen ten i svoje lice ne pretrpava kremama, a telo umesto preparatima, oblikuje zahtevnim vežbama
1
1 / 4 Foto: Duško Vukosavljević

MAKE-UP

- Za prirodan izgled lica pokrijem podočnjake i stavim maskaru. Svaka profesionalna šminka je veoma brzo isuši kožu pa je, čim mogu, odmah  skidam. Iako nisam naučila da ponovim ozbiljne maske koje mi za scenu odrade šminkeri, ispraksovala sam se kako da smanjim svoj antički nos, tako što sam ih pitala za savet još na početku karijere. Od šminke koristim što je moguće laganiji puder, a to je trenutno YSL Teint Radiance, potom iluminator za podočnjake Lancome, maskaru Bobbi Brown, nikako vodootpornu, i Chanel senke za oči. Ne mogu bez providnog Bobbi Brown sjaja za usne. Kada je reč o nezi lica, sve vredno me je naučila kozmetičarka Dragica Kuzman-Petrović u svom salonu Dragica. Lice ne treba da se pretrpava kremama, niti šminkom jer i njemu treba dopustiti da se odmori.

TELO

- Najbolja nega za telo jeste vežbanje. Moj trener Marko Perović bolji je od svake kreme. Vežbama može da mi smanji obim tela i ukloni celulit. Moja koža je tanka pa samo pred more radim piling tela. Najvažnija mi je krema sa zaštitnim faktorom 50. Nju stavljam na lice i onda kad šetam po gradu. U solarijume ne idem, sunčam se isključivo do 11 časova pre podne i posle 16 časova. Nikada puno ne pocrnim i kada me pitaju zašto, odgovaram: Da li ste nekada videli preplanulu Ketrin Denev?

KOSA I NOKTI

- Imam jake nokte, volim da su kratki i nemam potrebu da stavljam veštačke. Nemam ništa protiv drugih tehnika, ako je to urađeno sa ukusom. Kad vidim leoparde na kandžama, stresem se. Leti stavljam svetlije tonove lakova, a zimi tamnije i mnogo volim Chanel lak broj 505. Redovno idem na pedikir koji samo Dragica može da mi uradi jer je malo komplikovaniji. Ni nokte sama ne sređujem, ali volim da su mi stalno namazani. Imam dosta sedih, pa bojim vlasi farbama za kosu sa što manje amonijaka. Ne idem često na feniranje jer mi se kosa brzo masti pa mi frizura kratko traje. Koristim Phyto preparate koji se kupuju u apotekama. Imam dva divna salona u koja idem, jedan je Boba, čija me vlasnica od detinjstva doteruje, a drugi Lita Kamber.

Ksenija Konić

makonda-tracker