SAVETI ZA NEŽNU, BLISTAVU I NEGOVANU KOŽU

TEMELJNO ČIŠĆENJE JE OSNOVA PRAVILNE NEGE: Evo kako da odaberete idealnu kombinaciju proizvoda za vaš tip KOŽE!

0

Svakodnevno čišćenje – ujutru i uveče – osnova je efikasne nege kože.

foto: Promo
foto: Promo

Kada je nega kože u pitanju, od izuzetne važnosti je pravilna nega. Ona prvenstveno uključuje pravilno i temeljno čišćenje, a akcenat je neophodno staviti na jutarnju rutinu, ali i večernju rutinu.

 

Naime, kako su lojne žlezde "aktivne" tokom noći, temeljno čišćenje lica je prvi korak jutarnje rutine - čišćenjem kože ujutru uklanjamo sebum, koji se stvari tokom noći, a koji zatvara pore. Na taj način omogućavamo joj da diše, ali i da pravilno upije sve aktivne sastojke iz preparata koje koristite za dnevnu negu.

 

Ipak, velika greška bi bila umanjivati značaj večernjeg čišćenja.

 

Čišćenjem kože uveče uklanjamo nečistoće nakupljene tokom dana - znoj, sebum i šminku, a tek kada je čista, koža je spremna za ostale korake večernje rutine nege. Temeljnim čišćenjem se pospešuje i regeneracija kože tokom noći.

 

Međutim, veoma često, prisutna je dilema koje preparate za čišćenje lica bi trebalo da izaberemo, s obzirom na to da su u ponudi različite forme takozvanih “čistača” - od gela i mleka, preko tonika, do micelarne vode.

 

foto: Promo

Osim toga, tu je i nedoumica kako ih kombinovati, ali i kojim redosledom bi ih trebalo upotrebljavati kako bi se postigao najbolji rezultat.

 

Eucerin je ponudio savršeno rešenje u vidu nove DermatoCLEAN [HYALURON] linije, koja sadrži proizvode koji koži pružaju kompletno i temeljno čišćenje lica, kao i preparate kako za suvu, tako i normalnu i kombinovanu kožu.

 

Formulacija preparata iz ove linije sadrži APG kompleks, sistem izrazito blagih surfaktanata koji čiste kožu tako što rastvaraju i uklanjaju nečistoće. Drugi osnovni sastojak ove linije je Gliko-glicerol, koji hidrira kožu stimulišući distribuciju vode. Zahvaljujući inovativnoj kombinaciji ovih aktivnih sastojaka, preparati iz Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] linije temeljno čiste kožu i ne samo da je ne isušuju, već joj pružaju dodatnu hidrataciju. Unapređena formulacija Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] preparata za čišćenje sadrži i hijaluronsku kiselinu koja, zahvaljujući osobini da vezuje velike količine vode, obezbeđuje koži intezivnu hidrataciju. Preparati iz ove linije tako koži pružaju više od temeljnog čišćenja – dubinski je i intezivno hidriraju. Koža očišćena uz upotrebu preparata iz ove linije je čista, meka, umirena, osvežena i spremna za negu.

 

Za čistu kožu, koja diše i spremna je da maksimalno upije aktivne sastojke preparata za negu, izaberite kombinaciju preparata iz ove linije koja najbolje odgovara vašoj koži i uklapa se u vašu dnevnu rutinu nege.

 

foto: Promo

U izboru se vodite ovim malim vodičem koji rešava sve vaše dileme na putu do čiste i lepe kože:

 

1. Kako da izaberete osnovni preparat za čišćenje kože?

 

- Ukoliko je vaša koža normalna ili kombinovana idealan izbor je Eucerin®DermatoCLEAN [HYALURON] Gel za čišćenje lica koji ne isušuje kožu, a temeljno uklanja sve nečistoće.

 

- Ako imate suvu ili osetljivu kožu ili više volite kremastu teksturu sredstava za čišćenje lica, izaberite Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] Mleko za čišćenje lica. Ovo blago ali efikasno sredstvo za čišćenje, ukloniće sve nečistoće sa lica, sebum i šminku i pomoći vašoj koži da zadrži svoju prirodnu ravnotežu vode.

 

foto: Promo

2. Zašto je nakon umivanja mlekom ili gelom potreban tonik?

 

Toniranje otklanja zaostale tragove preparata za čišćenje i osvežava kožu, istovremeno joj vraćajući prirodnu pH vrednost. Eucerin® DermatoCLEAN Osvežavajući tonik je nežan prema koži, blag, bez alkohola, a vidljivo osvežava kožu i omogućava joj da diše. Nakon nedelju dana redovne upotrebe ovog tonika u kombinaciji sa gelom ili mlekom, hidriranost kože se znatno se popravlja.

 

3. Može li se skratiti proces čišćenja, bez kompromisa u pogledu rezultatata?

 

Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] Micelarna pena prva je micelarna pena za čišćenje lica koja u jednom koraku kombinuje izrazito blage komponente za čišćenje i hijaluronsku kiselinu za dodatnu hidrataciju kože. Uklanja sve nečistoće, šminku i višak sebuma i nežno ali temeljno, čisti kožu bez isušivanja. Nakon dve nedelje upotrebe ovog preparata tokom ispitivanja u koje je bilo uključeno 160 žena starosti između 25 i 50 godina, 100% učesnica izjasnilo se da Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] Micelarna pena temeljno i efikasno čisti kožu. Njih 99% ocenilo je da je nežna prema koži, poboljšava hidrataciju i osvežava kožu, dok je 98% potvrdilo da ne isušuje kožu, već je umiruje i uklanja čak i vodootpornu šminku.

 

foto: Promo

Eucerin®DermatoCLEAN [HYALURON] Micelarna pena se upotrebljava na isti način kao mleko ili gel za umivanje. S tim da je možete naneti na lice sa ili bez prethodnog kvašenja.

 

4. Zašto je za čišćenje lica potrebna i micelarna voda?

 

Micelanu vodu možete koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim preparatima za čišćenje da bi vaša koža bila temeljno čista, ali i dodatno hidrirana. Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] 3u1 Micelarna voda za čišćenje je osvežavajući rastvor koji odgovara svim tipovima kože i temeljno će očistiti vašu kožu, ali i učiniti da bude primetno mekša i elastična. Bez parfema i alkohola, kao i svi preparati iz ove linije, Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] 3u1 Micelarna voda je dokazano pogodna za upotrebu kod osoba sa kontaktnim sočivima. Mnoge dame konstatuju da se zahvaljujući ovom preparatu njihovo lice i oči ujutru brže bude. “Najbolja micelarna voda koju sam probala. Efikasno čisti kožu i skida šminku ostavljajući lice glatkim i čistim,” jedan je od mnoštva komentara u kojima na sajtu eucerin.rs korisnice preporučuju Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] 3u1 Micelarnu vodu.

 

foto: Promo

SAVET PLUS:

 

Za uklanjanje šminke sa očiju koristite specijalno formulisano sredstvo jer ćete tako ukloniti tragove čak i jake šminke i najotporniju maskaru. Eucerin® DermatoCLEAN Micelarno sredstvo za skidanje šminke oko očiju nežno uklanja šminku za oči, čak i vodootpornu maskaru, blago delujući na osetljivo područje oko očiju. Dvofazna formulacija ovog preparata koji oftamološki dokazano odgovara i osetljivoj koži, sastoji se od gornjeg sloja za uklanjanje vodootporne šminke i donjeg za uklanjanje vodorastvorljive šminke, zato je potrebno promućkati ga pre upotrebe.

 

makonda-tracker