Kako negovati kožu posle leta

0
Uvek se nakon letovanja suočavamo sa istim problemom: koža tela je zategnuta, naborana, sklona perutanju. Neophodna joj je bogata jesenja nega za regeneraciju koja će sadržati biljna ulja i voskove

Jesenji problem suve kože koja se peruta tipičan je čak i za osobe sa masnom kožom. Veoma je važno da izbacite što je više moguće hemiju iz sredstava za tuširanje. Izaberite preparate za kupanje koji će biti nežni i neće grubo dodatno narušavati zaštitni sloj kože.

Koža sklona iritaciji odreagovaće na hemijske supstance u prepratima za tuširanje, pa je dobro da izaberete nežne, prirodne proizvode i za higijenu i za negu. Svakodnevno nakon tuširanja nanesite hidrirajući losion ili kremu za telo.

Guam BioEcologico Shower Gel sa algama guam, đumbirom, cardamom, nanom i slezom posebno je namenjen osetljivoj i reaktivnoj koži. Poštuje hidrolipidnu ravnotežu kože razvijajući emolijentni, hidratantni i umirujući efekat koji koži daje mek izgled. Cena 1.614 dinara.

Dr.Hauschka Blacktorn Body Wash ne sadrži hemijski deterdžent lauril-sulfat (koji daje penu), nego šećerne tenzide koji mnogo nežnije čiste kožu. Cena 836 dinara.

Linola Gel za kupanje i tuširanje, na bazi linolne kiseline, prirodnog sastojka hidrolipidnog sloja kože, za nežnu higijenu izrazito suve kože. Cena 1.650 dinara.

Nakon svakog kupanja ili tuširanja nanesite kremu bogate teksture, koja će sprečiti isparavanje i gubljenje vode, a kožu učiniti glatkom i mekom.

Nature's Arga Body Cream s uljima argana, makadamije i suncokreta je hranljiva krema koja podiže nivo hidratacije, preventivno deluje protiv starenja kože, vraća joj elastičnost i sprečava opuštanje. Hidrolat damaskne ruže ima tonizirajuće dejstvo i ublažava eventualno crvenilo. Cena 2.250 dinara.

Guam Inthenso Body Butter - ovaj puter za telo hrani i obnavlja kožu. On je originalan proizvod sa bogatom i luksuznom teksturom: topi se na temperaturi tela, pretvarajući masažu u prijatno iskustvo. Kompleks algi i mešavina prirodnih voskova i velika koncentracija ši putera obnavljaju vlažnost, mekoću i ishranjenost kože. Može se koristiti na dva načina: kao krema, kada se masirajućim pokretima utrlja sve dok koža ne upije svu kremu; kao maska, tako što ćete ga u debljem sloju naneti na kožu, utrljati nekih 15 minuta pre tuširanja ili kupanja.

Dr.Hauschka regenerativni losion za telo sadrži specijalnu biljnu formulu i bogatu podlogu  ulja jojobe, susama i slatkog badema, za bogatu jesenju negu kože. Eterična ulja ruže i gorke pomorandže daju mu prefinjen, bogat miris, dok beli slez i breza regulišu hidrataciju. Cena 3.381 dinara.

Linola losion za telo, brzo i ravnomerno prodire u kožu i nadoknađuje deficit vlage i masnoće. Na bazi linolne kiseline, bez konzervansa, boja i mirisa sadrži kvalitetno čičkovo ulje, i idealan je preparat za negu suve, nežne, osetljive kože i kože s ekcemom: nanosi se  nekoliko puta dnevno, obavezno posle kupanja i pranja ruku. Cena 1600 dinara.

makonda-tracker