dosadne, iritantne...

NE IZGLEDAJU LEPO, NEKAD I BOLE... Evo kako vam SIRĆE može pomoći u borbi sa URASLIM dlačicama

0

OPREZ: ukoliko je u pitanju teži slučaj, najbolje je da se obratite stručnom licu nego da sami pokušavate da je se rešite kod kuće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Urasle dlake su iritantna pojava sa kojom se susrela većina nas. Posledice mogu biti crvenilo, bol, čak i upale... Ukoliko nije u pitanju teži slučaj, kada se morate obratiti stručnom licu, pokušajte da se sami s njima izborite kod kuće:

 

Jedna od opcija su piling i topli tušRedovan piling tela se preporučuje jer sprečava da se lojne žlezde začepe i koža upali. Najbolje je da se uradi pre nego što se uklanjaju dlačice, a pomaže i topli tuš jer se otvore pore.

 

Obavezno dlačice uklanjajte u suprotnom smeru od rasta dlačica.

Da se ne iritira koža, preporučljivo je koristiti penu za brijanje ili penušavi gel za tuširanje.

 

Ono što efikasno pomaže je jabukovo sirće, jer deluje protivupalno, reguliše zaštitni sloj masnoće na koži i uspostavlja prirodnu pH-vrednost kože. Za vreme tuširanja stavite malo sirćeta na kožu, ostavite da malo dleuje i isperite.

 

Posle brijanja morate opskrbiti kožu vlagom, tako da mažite kremu, jer će dlake bolje rasti iz kože. Dobro je hladiti i umirivati kožu, za šta je dobra aloe vera. Nekad je dobro staviti toplu krpu na dlaku koja je urasla, jer će se otvoriti pore i dlaka će sama izaći.

 

 

makonda-tracker