Sofija Milošević: U duhu Orijenta

Manekenka Sofija Milošević kožu neguje preparatima po savetu dermatologa, tvrdi da svoju prirodno svetlu kosu nikada nije farbala i ističe da su negovani nokti najveći ukras svake žene
1
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

MAKE-UP

- Počela sam da radim sa 15 godina tako da je šminkanje još tada postalo deo moje svakodnevice. Umem lepo da se našminkam jer sam imala prilike da učim od najboljih šminkera. Kao mlađa stalno sam eksperimentisala, a sad nanosim šminku samo za večernje izlaske dok se privatno preko dana ne šminkam. Imam veoma osetljivu kožu lica na šta stalno ukazujem šminkerima i oni se zaista trude da mi u tom pogledu izađu u susret. Svaki put kada me šminkaju naučim nešto novo. Koristim proizvode MAC kao i Make-up Forever i YSL. Za skidanje šminke koristim Niveinu dečiju kremu, a posle nje cleanser za lice koji mi je dermatolog preporučio.

TELO

- Trudim se da koristim što manje preparata za negu kože, a što više prirodnih maski, naročito onih od voća jer zbog brojnih vitamina imaju najviše efekta. Često idem kod dermatologa zato što mi koža reaguje na promenu klime i tada koristim kreme za telo koje mi stručnjaci preporuče. Volim da koristim bršljen ulje. Obožavam masaže i često idem na njih. Uvek upotrebljavam kreme sa zaštitnim faktorom jer veoma brzo crnim.

KOSA I NOKTI

- Ranije sam često mazala nokte, ali zbog posla, nisam više u prilici da to radim sama. Uglavnom koristim neutralne boje lakova, a kad sam  na odmoru, volim da namažem crveni lak. Dva puta nedeljno idem na manikir i pedikir, i zbog posla, i zato što smatram da su negovani nokti pravi ukras svake žene. Nisam nikada farbala kosu i koristim Kerastase šampone. Salon u koji idem je u mom komšiluku pa odlazim redovno jer ne volim da eksperimentišem sa kosom.

Ksenija Konić

makonda-tracker