prelepa i u 7. deceniji

SLAVNA GLUMICA OTKRILA TAJNU LEPOTE: Nikako pod NOŽ, samo ove DVE STVARI su dovoljne za savršen izgled!

0

Retko ko bi mogao da kaže da ima 62. godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Endi Mekdauel javnosti je poznata po svojim prelepim kovrdžama i osmehu. Endi i dan danas privlači pažnju svojim njegovanim izgledom. Retko ko bi mogao da kaže da ima 62. godine.

 


Kao jedno od najpoznatijih lica u industriji lepote, zvezda filmova "Četiri venčanja i sahrana" nije se libila da kaže svoje mišljenje o razlici između starenja muškaraca i žena.

 

- Uvek nam govore da muškarci stare bolje od žena, ali to nije Tačno. Trebamo da odbacimo takve predrasude. To razmišljanje je deo našeg društva i naše kulture. Drago mi je da se stvari menjaju i da se ljudima prestaje nametati stigma njihove starosti - otkrila je za Harpers Bazar i dodala sledeće:

 

- Bolno je čuti da više niste lepi i da ste zbog toga odbačeni.

 

Prati dobro poznata pravila

 

Endi je priznala da se u sedmoj deceniji života oseća mnogo slobodnije u svom telu nego ranije.

 

- Mrzela sam svoje noge ranije, a sada ne razumem zašto jer imala sam stvarno dobre noge. To mi je ostalo od vremena kada sam bila model, jednostavno sam želela da budu poput dva štapića. Žao mi je što sam imala takvo razmišljanje jer bile su savršene i trebalo je da hodam unaokolo u kratkim suknjama - otkrila je glumica.

 

 

Premda za svoj izgled dobija niz komplimenata, iza njega stoje godine predane brige. Pri nezi kože glumica se drži dobro uhodanih pravila pa tako uvek skida šminku pre spavanja, redovno koristi hidratantnu kremu i iz kuće ne izlazi bez kreme sa zaštitnim faktorom. Sa starenjem kože sve je više pažnje poklanjala preparativnoj kozmetici, a manje dekorativnoj.

 

Ipak, napominje kako ni danas ne voli u javnost da izađe bez iscrtanih obrva, korektora i sjaja za usne. Preferira i prirodan izgled noktiju, a osim što ih neguje prirodnim uljima povremeno ih i izbeljuje uz pomoć limunovog soka. A kako bi osigurala da ujutro redovno neguje kožu, kozmetiku je stavila pored aparata za kafu jer zna da je to prvo mesto na kojem će se ujutro pojaviti.

1 / 5 Foto: Profimedia

Proučava namirnice koje konzumira

 

Kada su je povodom 60-tog rođendana upitali koja je tajna njene lepote, otkrila je da se radi o već proverenom receptu. Na prvom mestu se našla pravilna ishrana, a Endi priznaje da vrlo pomno pazi na kvalitet namirnica koju unosi u organizam.

 

- Izuzetno verujem u prirodne sokove i koristim ih svaki dan. Jedem samo hranu koja nije prerađena. Proučavam odakle hrana dolazi i šta radi mom telu. Volim da znam odakle dolazi moja hrana, a čak sam i sama uzgajala svoju pšenicu kako bi bila sigurna - otkrila je za jedan magazin.

 

"Želim da izgleda stvarno"

 

Druga stavka je vežbanje, ali glumica ističe kako ga je itekako prilagodila svojoj dobi i da uživa u planinarenju i jogi.

 

- Odlazim ponekad u teretanu jer ne mogu uvek da se nateram na vežbanje, ali planinarenje čini više za vas nego samo vežbanje - šetnjom kroz prirodu odmaraju se i um i telo - istakla je u intervjuu. Priznala je i kako je trenutno zadovoljna svojim izgledom i da namerava da nastavi dostojanstveno da stari bez invazivnih metoda podmlađivanja.

 

- Želim da izgledam stvarno. Kao glumica želim da pokažem likove svojih godina kakvi jesu. I za sada sam stvarno srećna sa svojim licem - dodaje Endi.

 

 

makonda-tracker