Botoks kao letnji tretman?

0
Saznajte kako da izbegnete efekat ukočenosti posle botoksa, zašto se preporučuje mezobotoks i kako možete rešiti problem znojenja

Premda ponekad izgleda da o botoksu, najpopularnijem antiedjž tretmanu u svetu svi već sve znaju, neke tajne dostupne su samo najinformisanijima. Dr Željka Cabunac, specijalista ortodoncije i antiejdžinga, stručnjak za primenu botoksa i hijaluronskih filera u estetsko-stomatološkim indikacijama, otkriva šta je mezobotoks i kako se primenjuje. 

- Da bi lice posle primene botoksa delovalo prirodno, a ne ukočeno i plastificirano, veoma je važno da doktor koji sprovodi tu proceduru bude obučen, s važećim sertifikatom i iskusan. Ali za one koji bi želeli da probaju ovaj tretman prvi put, ili za mlade osobe gde na stvaranje bora delujemo preventivno, preporučujem mezobotoks. Ovaj specijalan tretman radi se razblaženim botoksom, koji se ubrizgava mezoterapijskom tehnikom, minijturnim iglicama. Ja ga često kombinujem sa mezoterapijskim koktelima koji sadrže hijaluronski kiselinu i vitamine, pa tako dobijamo efekat podmlađenog lica i revitalizujemo kožu, a zadržavamo veći deo mimike - kaže dr Cabunac.

Pravu muku imaju osobe koje  pate od poremećaja znojenja, hiperhidroze, a tokom leta ovaj problem postaje naročito izražen.

- Hiprehidroza se može uspešno rešiti botoksom, primenom ove supstance na dlanovima, stopalima, ispod pazuha, na čelu, preponama...Svaki pacijent pre tretmana treba da uradi poseban test kako bismo tačno definisali polje delovanja. Budući da su neki delovi tela osetljiviji na bol, anestetik se primenjuje prilikom ubrizgavanja botoksa u regiju dlanova i stopala, dok kod pazušne zone obično nije potrebna prethodna anestezija. Savetujem pacijentima da, kada se odluče na ovaj tretman, provere da li je lekar koga su odabrali prošao odgovarajuću obuku i da li ima licencu za obavljanje ovog tretmana - savetuje dr Cabunac.

 

 

makonda-tracker