njihova nega

9 ZLATNIH PRAVILA: Sve tajne nege i lepote Francuskinja

0

Francuskinje dobro znaju šta rade, a njihovu rutinu možemo usvojiti i mi.

lepa francuskinja marion kotijar
lepa francuskinja marion kotijarfoto: Profimedia

1. pravilo: prvo koža, zatim šminka

 

Dobra nega kože puno je bolja od skrivanja iza maske od šminke. Dobar savet: pre nego što počneš jenjati svoje proizvode i beauty rutine, moraš dobro pogledati kako postupaš sa svojim telom jer to se neizbrisivo odražava na kvalitet tvoje kože. Razmisli o navikama koje mogu uticati na tvoju kožu - poput ishrane, putovanja, a zatim primeni svoje omiljene preparate.

 

2. pravilo: vode računa o sebi 

 

Budi svoja! U Francuskoj uče kako da brinemo o onome što imamo, što nam je dala majka priroda. One se ne feniraju toliko često, ali nikad ne preskaču balzam i masku za kosu. Kad je u pitanju održavanje sjaja kože, male su im stvari najvažnije. Ne rade puno tretmana i ne nanose puno hemije po licu, ali svake nedelje rade tretman čišćenja lica i jedu zdravo.

 

 

3. pravilo: manje će uvek biti više

 

Pridržavaj se jednog beauty poteza kako ne bi preterala. Ako nosiš crveni ruž, onda nemoj stavljati puno podloge na svoju kožu. Ako radiš smokey eyes, neka ti kosa ne bude savršeno isfrizirana.

 

4. pravilo: postavi vlastite standarde

 

Definiši lepotu na svoj način: imaš pravo na rutinu lepote koja tebi pomaže da lepo izgledaš i osećaš se lepo. Za lepotu postoji puno više od onoga što je u trendu i ne postoji jedan način ili pravi način da budeš lepa, a način na koji se osećaš, bez obzira na godine, još je važniji od toga kako izgledaš.

5. pravilo: briga o sebi je lepa

 

Odvoj vreme za „maženje i paženje“, bilo da je reč o kupki s mjehurićima ili stavljanju maske za lice. Lepota je nešto što pruža zadovoljstvo. Kad se osećaš dobro, uvek izgledaš dobro.

 

 

6. pravilo: pronađi ravnotežu, a ne savršenstvo

 

Ne trudi se toliko. Ponekad je to lakše reći nego učiniti, ali drži se toga. Kad je u pitanju kosa - neka je lepa, čista i sjajna, ali pomalo neuredna. Tako i koža: ona mora biti superzdrava i sveža, ali malo nesavršena, inače izgleda lažno.

 

7. pravilo: koristi lepotu koja te okružuje

 

Postoji velika šansa da imaš resurse u vlastitom dvorištu ili možda u ostavi. Francuskinje prave maske za lice od meda ili zgnječenog voća, zašto ne bi i ti?
 

8. pravilo: živi najbolje svaki dan

 

U Francuskoj ćeš često sresti žene u običnim kratkim majicama i s neurednom kosom, a ipak s neverovatnim, savršenim crvenim ružem i visokim potpeticama. Možda su bile u prodavnici ili su išle u školu da pokupe svoju decu, a nosile su to. Bez obzira gde se nalaze te žene, one se uređuju za sebe.

 

9. pravilo: budi odvažna

 

Dve riječi: crveni ruž i sjaj! To su dva najbolja načina da svom izgledu odmah dodaš neku dramu - ako pitaš Francuskinje.

 

 

makonda-tracker