Bockanjem do mladosti i lepote

0
Najnovije čudo iz arsenala beauty spravica zove se derma-roler koji je u kombinaciji sa TNS kompleksom dobitna kombinacija za podmlađivanje kože

Koža se mora oštetiti da bi se navela na samoregeneraciju, a tako i podmlađivanje – smisao je mnogih savremenih tretmana. Da bi se izbeglo narušavanje cele površine kože kao kod dubokih pilinga, došlo se do frakcionog, tačkastog povređivanja kože, koje štedi površinski sloj i smanjuje vreme oporavka. Na ovoj ideji nastali su najpre frakcioni laseri, koji su napravili prodor u metodama podmlađivanja, a ove skupe uređaje imitira danas jedan sasvim jednostavan mali aparat: dermaroler.

Valjčić sa majušnim iglicama rolanjem po licu stvara efekat sličan frakcionim tretmanima. Kod nas je dermatolog dr Suzana Kostić predstavila tretman Phiderma rolerom u kombinaciji sa američkom kozmetikom sa faktorima rasta SkinMedica. Jedinstvena kombinacija faktora rasta, koncentrovanih u SkinMedica TNS Complex-u, baš u onom sastavu kakvi su u našoj koži, u kombinaciji s dermarolerom, dobitna je kombinacija za podmlađivanje kože.

Phiderma Dermal Roller SR upotrebljava stotine hirurških mikroiglica, dugačkih od 0.5 do 1.5 mm, a mikro otvori koje stvori na površini kože u potpunosti se zatvore sat vremena nakon tretmana. U toku tog sata, vaša koža ima znatno veću mogućnost upijanja sastojaka tretmanskih krema i gelova. Roler se može primenjivati površinski i češće, kao redovan tretman kod kuće, ili dublje, u ordinaciji, gde je obavezno da svaki klijent ima vlastiti roler.

Kako izgleda tretman? Preko kože lica se u nekoliko smerova prelazi valjkom s tankim iglicama, a pritisak se može podesiti tako da ne dođe do krvarenja, ali i da se pojavi tačkasto krvarenje. Zavisno od osetljivosti na bol. Za prodor faktora rasta iz TNS kompleksa nije potrebno doći do krvi: nanošenjem SkinMedica preparata oni u dodiru s prvom živom ćelijom kože stvaraju lančani proces regeneracije. Lice je nakon tretmana crveno, može biti i otečeno, a zaštita od sunca je neophodna nakon svakog tretmana.

makonda-tracker