Ana Maljević: Trik za isticanje vrlina

Pošto smatra da šminka ne može da prekrije nedostatke na licu, glumica Ana Maljević veoma retko koristi intenzivnu dekorativnu kozmetiku, ali ipak uživa u tome da senkama u jarkim bojama ponekad istakne oči
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

Glumica Ana Maljević, trenutno aktuelna ulogom jedne od žrtava trgovine ljudima u filmu Sestre, otkrila je da ne uživa previše u šminkanju. Njen životni moto glasi da dekorativnom kozmetikom ne mogu da se isprave nedostaci na licu, pa stoga mnogo više voli da ponosno nosi sve svoje mane. Iako je na početku studija imala infekciju kože lica, zbog čega su joj ostali trajni ožiljci, taj problem nikada ne rešava jakim puderom.

- Nikada nisam patila od toga da prekrijem sve ožiljke, jer sam bila svesna da je to nemoguće, a kada je pre nekoliko godina usavršena laserska tehnologija, odlučila sam da uz pomoć te metode povratim stari izgled i svakih šest meseci odlazim na tretman. Umesto pudera uglavnom koristim toniranu kremu, a samo u retkim situacijama, kada je reč o večernjoj šminki, koristim korektor i puder u kamenu. Pošto imam veoma osetljivu kožu, posebnu pažnju posvećujem izboru preparata za negu lica i uglavnom koristim proizvode Am Way kozmetike. Intenzivan make up koristim samo u posebnim prilikama i tada najviše volim da oči istaknem senkama, ali i da ih uokvirim krejonom ili različitim olovkama, jer uživam u iscrtavanju linija na kapcima. Svakodnevno koristim maskaru, dok rumenila u poslednje vreme uglavnom biram u braon nijansama. Pošto ne koristim karmine, usne obično istaknem olovkom braon boje, a preko stavim sjaj roze ili ljubičaste nijanse.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u 132. broju magazina Story, 1. aprila 2008. godine

makonda-tracker