Ivana Lazarević: Ružičasta princeza

Voditeljka Ivana Lazarević svoj nežni ten ne prekriva intenzivnom šminkom, telo redovno neguje mlekom od pirinča i lotosa, čarobni sjaj njene plave kose ne jenjava zbog specijalnih preparata
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

U redovnu negu ove lepe plavuše i voditeljke emisije Šareno na TV Avala spada farbanje i feniranje kose, nanošenje krema za sprečavanje bora, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja lakiranje noktiju. Pošto ima nežan i svetao ten, njen make-up je blag i gotovo neupadljiv, ali priznaje da bez korektora ne izlazi iz kuće.

MAKE UP

- Pošto mi za potrebe snimanja profesionalci nanose mnogo intenzivne dekorativne kozmetike, privatno se šminkam veoma malo. Svoje izraženije podočnjake obavezno pokrivam Max factor korektorom, najsvetlijom nijansom koja postoji, kako bi se uklopila sa mojim bledim tenom. Puder ne koristim jer imam osećaj da mi zatvara pore, pa se moja dnevna šminka svodi na korektor, maskaru Maybelline,  rumenilo i sjaj za usne marke L’oreal. Za večernje izlaske najčešće napravim blažu varijantu smoky eyesa.

LICE

 - Za dobar ten koji imam mogu da zahvalim genima i sreći jer problema sa kožom nisam imala ni tokom tinejdžerskog perioda. Mada imam suvu kožu lica, ne volim masne kreme, već uglavnom koristim one protiv bora marke Garnier. Nedavno sam probala Soraya kremu koja me je prijatno iznenadila pozitivnim efektom. Pošto sam pušač, povremeno na lice nanosim hranljive jednokratne maske koje u sebi sadrže supstance za revitalizaciju kože i na taj način je osvežavam. Otkako sam prešla tridesetu, počela sam da koristim i antirid za predeo oko očiju.

 KOSA

 - Jednom nedeljno moju kosu feniraju frizeri sa televizije, a o njenom obliku vodi računa frizerka Marija iz salona Bomage. Zbog toga što sam lepo ošišana, lako se i sama isfeniram što ranije nije bio slučaj jer mi je kosa gusta, blago talasasta i vrlo neposlušna. Kod Marije uvek kupujem i uljane ampule za negu koje fenomenalno mirišu, a posle njihovog korišćenja vlasi postaju mekane kao kod bebe. Pošto se farbam u plavo, prinuđena sam da budem redovna kod frizera, a kada kosu perem sama kod kuće koristim Garnier pakovanja.

 NOKTI

 - Nikada nisam imala veštačke nokte jer su moji prirodno jaki, ne lome se, niti se listaju. Zato nemam naviku da odlazim kod manikira, već ih sama sređujem. Nokti su mi uvek nalakirani, najčešće nekim neutralnim lakom. Više mi se dopada da su  kratki i nalakirani crvenom bojom, a ako se odlučim da ih pustim, onda sama uradim francuski manikir. Redovno koristim kremu za ruke, a trenutno je to jedna iz Avon kolekcije.

 TELO

 - Poput većine žena, posle tuširanja redovno nanosim mleko za telo. Moj izbor su Nivea kupke i njihovo božanstveno mleko od pirinča i lotosa. Preparate za telo obično biram po mirisu, a pošto ne volim one preslatke, poput vanile ili čokolade, najčešće se vratim pomenutoj Nivei. Pod uticajem reklama, imam običaj da kupim neki anticelulit proizvod koji upotrebim svega nekoliko puta a onda mi on stoji na polici jer zapravo i nemam problem sa celulitom.

Danka Grubačić

Tekst je objavljen u 177. broju magazina Story, 10. februara 2009. godine.

makonda-tracker