Dijete slavnih – Džesika Alba: Fantazija od svežeg voća i povrća

0
Glumica Džesika Alba postigla je top formu dijetom koja podrazumeva kontrolu obroka. Naime, lepa brineta jednostavno zna kako da svoje navike u ishrani drži pod kontrolom
foto: Red Dot
foto: Red Dot

Iako voli da izađe na večeru u neki ekskluzivni restoran, ona to radi pod uslovom da pojede samo pola porcije koja joj je servirana u tanjir. Pored toga što je izbalansirala ishranu, Džesika redovno motri na svoje ugljene hidrate, pa zato izbegava hleb i poslastice. Ipak, ona sebi ne uskraćuje zadovoljstvo da konzumira i nešto slatko i zato ponekad kaže kako je ispravno prepustiti se potrebi i pojesti čokoladni kolač. Njena dijeta bazirana je na posnom mesu, žitaricama, nemasnim sirevima, voću i povrću. Džesika takođe i mnogo trenira, ona kombinuje kardio vežbe sa vožnjom bicikla i trčanjem na pokretnoj traci 30 minuta četiri puta nedeljno. Svoju vitku liniju oblikuje i joga vežbama.

Doručak

1 šolja ovsene kaše sa bobicama i kajganom od 3-4 belanca

Ručak

Salata od 170 grama pilećeg belog mesa ili ribe (losos, tunjevina)

Večera

Sašimi ili 170 grama goveđeg fi lea s neograničenom količinom povrća i 3 mala crvena krompira

Grickalice

Šaka badema ili kokice

Treba izbegavati zagađivače i UNOSITI ANTIOKSIDANTE preko voća i povrća. Već je otkriveno mnogo snažnih biljnih antioksidanata: lutein, glutation, kvercetin, likopin, zatim vitamini E i C, kao i selen. Poznato je da hrana može da pomogne u sprečavanju i lečenju mnogih bolesti, ali isto tako ona može da izazove ili pogorša bolest. Antioksidanti su prirodni zaštitni sastojci iz hrane koji štite organizam od delovanja slobodnih radikala. Iako naše telo proizvodi sopstvene antioksidante, koristi ih i iz hrane. Kapacitet njihovog stvaranja uslovljen je genetski, i polom, starošću organizma i navikama. U hranu koja je bogata antioksidantima spadaju crno grožđe, tamna čokolada, mahunarke, koštunjavo voće i razni napici kao što su kafa, čaj (naročito zeleni), crno vino, crni i beli luk, bundeva, lubenica, šargarepa, maslinovo ulje, crveni grejpfrut, a za najnezdraviju hranu smatraju se životinjske masnoće (loj, mlečne masnoće) i kuhinjska so u većoj količini.

OBRATITE PAŽNJU KADA JEDETE! Doručak je ključan u održavanju nivoa šećera u krvi, ne samo u jutarnjim časovima, nego i tokom čitavog dana. Metabolizam čoveka je najbrži oko podneva i nakon toga polako se usporava. To znači da treba izbegavati kasne noćne obroke.

VAŠE MISLI I OSEĆANJA UTIČU NA VARENJE HRANE! Verujte u sebe! Ako vas privuče omiljen kolač i ne uspete da mu odolite, oprostite sebi i nastavite da živite zdravo! Kada počnete da primećujete rezultate, povećaće vam se samopouzdanje i zračićete privlačno. To je već dovoljno da od danas promenite svoje loše navike.

makonda-tracker