SAVETI

Negujte osetljivu kožu: Dekolte dame često zapostavljaju, a sklon je PREVREMENOM STARENJU!

0

Ukoliko pratite savete, može biti hidrirani i zdravi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada se govori o anti-agingu, verovatno odmah pomislite na kožu lica, i sve one bore i fine linije koje su se pojavile. Međutim, vidljivi znaci starenja se razvijaju na još nekim delovima tela. Među njima je i dekolte – regija koja se sastoji od vrata, ramena i grudi. Čak i ako je vaše lica bez bora, fine linije preko dekolta mogu učiniti da izgledate starije nego što jeste. Zato u nastavku saznajte kako da najbolje negujete ovaj deo tela!

 

Koža dekoltea je tanja i osetljivija od kože lica – to znači da je sklonija borama, ali i drugim znacima starenja poput tamnih fleka i suve kože. Kada je reč o preventivnim anti-age merama, pravilo je da tu negu primenite i na kožu ispod brade: vrat, ramena i dekolte. Zato već danas počinite da obraćate pažnju na ovaj deo tela – pre nego što postane kasno!

 

foto: Profimedia

 

Koža vrata i dekoltea ima tendenciju znojenja tokom dana. Osim toga, prljavština i tragovi šminke se takođe skupljaju i ovoj regiji. Zato pre nanošenja anti-age proizvoda na dekolte, očistite ga nežno uz pomoć hidratantne vlažne maramice, koja je formulisana sa anti-age sastojcima pput hijalurona, vitamina E. Tako ćete u samo jednom potezu obrisati nečistoću, znoj i šminku sa dekoltea.

 

Baš kao i lice, i vaš dekolte treba da se ispilinguje. Ovaj korak će transformisati suvu, umornu kožu. Jednom ili dva puta nedeljno, dok ste pod tušem, izdvojte pa rminuta kako biste uradili piling dekolta, uz pomoć nežnog kremastog pilinga za lice. Ispilingujte celu regiju vrata i dekolteta. Ovo je neophodan korak posebno ako vam se koža dekoltea masti.

 

foto: Shutterstock

 

Važno je da dekolte, pošto je sklon borama, držite dobro hidriranim. Ako ste godinama zanemarivali kožu dekoltea, može vas sačekati izborana i suva koža koja deluje starije. Kako biste hidrirali bistu, primenite isti princip kao i za lice – počnite sa laganim anti-age serumom (sa peptidima, hijaluronom, Q10, ceramidima…) i nanesite preko noćnu kremu.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker