Borka Tomović: Moje beauty zapovesti

Glumica Borka Tomović priča o tome koliko voli da se šminka jer taj ritual za nju predstavlja pravu zabavu, a tragove šminke sa lica uklanja bademovim mlekom koje ujedno i neguje kožu
0
1 / 4 Foto: Milena Rakočević

KOSA I NOKTI

- Kosu negujem uglavnom preparatima iz linije brenda Davines, a za njihove proizvode sam se odlučila zato što su pravljeni na prirodnoj bazi, što mi je veoma bitno. Otkako sam skratila kosu sve češće odlazim kod frizera na feniranje jer drugačije ne znam da se s njom izborim. Jednom sam čak poželela da drastično promenim nijansu svoje kose. Poželela sam da budem riđa, ali su me ljudi iz mog okruženja uspešno odvratili od te ideje. Umesto toga sam se ošišala. Nisam preterano posvećena brizi o noktima, trudim se da uvek budu uredni, ali uglavnom su mi kratki jer tako svi lakovi na njima lepo izgledaju.

MAKE-UP

- Kod kozmetičara idem kada su mi potrebni tretmani za regeneraciju kože. Uživam u šminkanju, ono mi često dođe kao zabava i volim da na svom licu isprobavam razne kombinacije. Više volim naglašene oči, mada se tako šminkam samo uveče. Obožavam kozmetiku iz linije Mac, a glavni razlog je veliki izbor razih boja, ali i kvalitet njihovih proizvoda. Šminku uklanjam bademovim mlekom, a onda nanosim Biotherm kremu.

TELO

- S posebnom pažnjom vodim računa o koži tela koju negujem proizvodima iz kozmetičke linije Body Shop. Na moju žalost retko odlazim na masaže koje umnogome relaksiraju umorno telo. Iako ih obožavam, nemam vremena da se redovno relaksiram i uživam u njima. Kada je reč o preparatima i njihovim mirisima najviše mi prijaju note koje su dominantne u proizvodima kao što su Amor Amor Cacharel, ali i odlični Chanel Chance.

Danilo Mašojević

Tekst je objavljen u 285. broju magazina Story, 8. marta 2011. godine.

makonda-tracker