Nina Radulović: Žena sa dva lica

Dok su nežne nijanse šminke njen izbor za dan, novopečena majka Nina Radulović pred večernje izlaske eksperimentiše sa dekorativnom kozmetikom i tom prilikom na svoje lice nanosi pravi vatromet boja
0
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Dvadesetčetvorogodišnja voditeljka Prve srpske televizije Nina Radulovićm koja je 2. aprila na svet donela sinčića Lava, trudi se da tokom dana koristi što neutralnije nijanse šminke, ali zato eksperimentiše sa dekorativnom kozmetikom kada se priprema za večernje izlaske. Ova atraktivna dama samo je jednom u životu posetila kozmetičara, a budući da ima suvu kožu koristi hidratantne kreme i mleka za telo. Iako je pristalica blagih mirisnih nota, kupuje kupke egzotičnih i neobičnih mirisa. Nakon niza godina tokom kojih je eksperimentisala sa bojom kose, Nina je odlučila da se vrati na svoju prirodnu smeđu boju.

MAKE-UP

- Šminkam se stalno jer je to deo mog dnevnog rituala. Uživam da dan započnem šminkajući se uz jutarnju kafu. Za odlazak na posao obično biram make-up neutralnih boja, ali kad je reč o večernjim izlascima, volim da eksperimentišem sa dekorativnom kozmetikom. Pošto sam tokom godina provedenih u televizijskim šminkernicama uspela da naučim dosta toga, sad i sama mogu da se našminkam. Preferiram Max Factor kozmetiku, a nove proizvode isprobavam na televiziji, a potom ih, ukoliko mi se dopadnu, i kupim. Bez kutije i tečnosti za sočiva, kreme za ruke, vlažnih maramica i sjaja za usne ne idem nigde.

LICE

- Kod kozmetičara sam otišla jednom u životu. Kada bih njihove salone posećivala stalno, onda bih samo to i radila. Moje lice za sada ne zahteva neku posebnu negu različitu od one koju svakodnevno primenjujem. Ujutru čistim lice blagim tonikom, potom ga ispiram vodom i nakon toga nanesem Nivea kremu. Uveče šminku skidam specijalnim maramicama, nakon čega isperem lice i utrljam kremu. Trudim se da kasno uveče ne jedem i ne pijem ništa jer mi se ujutro obavezno pojave podočnjaci.

TELO

- Nivea mleko za telo ispunjava sve moje zahteve. Taj miris mi nikad ne dosadi, tako da sam već godinama verna ovom proizvodu. Imam izrazito suvu kožu, pa je to mleko najbolje hidrira. Preferiram neutralne mirise, ali kada je reč o odabiru kupki, biram one koje imaju egzotične mirise i njima počinjem i završavam dan. Pravo uživanje mi predstavljaju masaže, ali sam vrlo golicljiva, pa pre svakog odlaska moram psihički da se pripremim. Kada odvojim vreme za opuštanje, najčešće biram relaks masažu.

KOSA

- Zbog prirode posla kojim se bavim, često idem kod frizera pa ne mogu više da uđem u trag koje sve preparate oni koriste, ali ne sumnjam da su  šamponi, balzami i pakovanja koja nanose na moje vlasi najbolji. Što se tiče nege kod kuće, uvek imam šampon iz kolekcije Shauma, balzam L’Oreal ElseveGliss, zato što imam dugu i prirodno talasastu kosu. Posle nekoliko godina eksperimentisanja sa bojama, shvatila sam da mi tamna najbolje stoji. i pakovanje istog brenda. Nakon pranja, stavim i neki dodatni tretman za lakše feniranje, kao što je onaj marke

NOKTI

- U jednom mom neseseru može se naći dvadesetak, ponekad i više lakova za nokte od bež nijanse do plave sa sedefom. Imam prirodno izduženu nokatnu ploču, pa gotovo nikad nemam nadograđene nokte, ali redovno ih lakiram. Pre i posle skidanja laka uljanim acetonom na zanoktice namažem kremu Dikla, a kao podlogu na nokte obavezno nanesem bezbojan lak koji ih štiti. Inače, lak na noktima mi ne traje duže od dva dana, bez obzira na to koje je marke, pošto mi ruke zbog pranja sudova i kose svakodnevno dolaze u kontakt sa vodom.

Danilo Mašojević

Tekst je objavljen u 263. broju magazina Story objavljenom 5. oktobra 2010. godine

makonda-tracker