Kristina Kovač: Romantična i nežna

Svoju zavodljivost pop pevačica Kristina Kovač ističe nežnim nijansama dekorativne kozmetike i preparatima koji njenu kosu čine još lepšom, dok parfeme bira na osnovu toga koliku pažnju muškaraca privlače
0
1 / 5 Foto: Marko Todorović

Dok je brigu o nezi kose prepustila svom frizeru, Kristina Kovač, veoma pažljivo vodi računa o svojoj koži. Otkako joj se lice tokom trudnoće samo sredilo, autorka pesme koja će nas ove godine predstavljati na Evroviziji u Dizeldorfu znatno je redukovala odlazak kod kozmetičara. Zato nema potrebu za intenzivnom šminkom, već samo za nežnim nijansama dekorativne kozmetike koju svakodnevno koristi. Telo neguje mlekom i losionima svojih omiljenih proizvođača Nivea i Dove dok je godinama verna istom parfemu.

KOSA

- Pošto sa svojom kosom ne mogu sama da izađem na kraj, čest odlazak kod frizera jeste najveći luksuz koji sebi priuštim. Negu o mojim vlasima prepustila sam frizerki Kristini, a moj doprinos tome svodi se na pakovanja marke L’Oreal Elseve koja najčešće stavljam tokom boravka na moru. Takođe, veoma često koristim prirodnu masku za kosu na bazi maslinovog ulja i limuna. Moj najveći eksperiment sa frizurom bio je farbanje u crevno jer mi svetlije nijanse nikad nisu lepo stajale. Što sam starija, čini mi se da mi najlepše stoje prirodni tonovi pa već dugo ne odustajem od smeđe boje.

NOKTI

- Čak i da želim, ne bih mogla da nosim dugačke nokte jer sviram klavir. Uz to, odmalena ih grickam i te loše navike nikad se nisam oslobodila. Zato nokte na rukama ne negujem, ne lakiram i uglavnom na njih i ne obraćam pažnju. Dugo sam tražila odgovarajuću kremu za ruke koja će njihovu kožu preko noći učiniti nežnom, pa sam nakon isprobavanja raznih poznatih i skupih preparata, pronašla svoju miljenicu na bazi glicerina od jednog  proizvođača iz Leskovca. Na manikir odlazim samo u sklopu pripreme za neku svečanu priliku kao što je bilo moje venčanje.

LICE

- Mada sam kod kozmetičara išla jednom mesečno, nakon trudnoće i porođaja lice mi se potpuno sredio, što se ispostavilo kao jedna od lepših pratećih pojava drugog stanja. Iako nisam fanatik za negu kože, noću primenjujem antiage programe, dok danju koristim zaštitnu kremu. Odgovaraju mi antirid  kreme Dior, Clarins i Avon, a za dan koristim Givenchy Jogurt kremu jer me njen miris asocira na moju pokojnu mamu.

MAKE-UP

- Šminkam se gotovo svaki dan, ali koristim veoma blagu dekorativnu kozmetiku. Kožu ne opterećujem puderima, već nakon kreme za lice koristim korektor kojim pokrivam nejednakosti i podočnjake. Rumenilo je obavezno jer volim da izgledam sveže, a na oči uglavnom stavljam senke braon ili ljubičastih nijansi koje idu uz moju smeđe-zelenu boju očiju. Bez nesesera sa šminkom nigde ne idem jer nikada ne znam kad će mi zatrebati.

TELO

- Posle svakog tuširanja kožu mažem mlekom za telo a naizmenično koristim dva omiljena, Nivein losion i Dove mleko. Na masaže ne idem, jer koliko god sanjala o njima, suštinski mi ne prijaju. Najviše se opustim kad me neko češka po glavi. U svakom periodu postoji po jedan parfem koji mi je omiljen, a već nekoliko godina to je Omnia Crystalline marke Bvlgari. Pre njega godinama sam koristila Lancome Attraction. Oduvek sam ostajala verna onim parfemima na koje su muškarci burno reagovali.

Moni Marković

makonda-tracker