Adriana Čortan: Male beauty zapovesti

Nakon što lice umije glicerinskim sapunom, a potom noću pusti kožu da diše, voditeljka Adriana Čortan novi dan počinje nežnim bojama šminke, dok za izlaske zelene oči ističe efektom smokey eyes
2
1 / 4 Foto: Miloš Nadaždin

Dok je ranije vrlo rado eksperimentisala sa dužinom i bojom kose, voditeljka Otvorenog studija na TV Avala Adriana Čortan (31) u poslednje vreme neguje prirodnu boju vlasi na koje stavlja samo preliv. Negu svog lica poverila je kozmetičarki Dragici Kuzman-Petrović, a preko dana stavlja diskretan make-up koji uveče skida bademovim losionom iz apoteke. Ova atraktivna brineta uživa u intenzivnim mirisnim notama, voli da isprobava različite preparate za negu kože i ne propušta odlaske na masažu.

KOSA

- O mojoj kosi godinama unazad brine tim ID Hair Academy. Volim da menjam i isprobavam različite preparate za vlasi, a moji frizeri koriste Wellu Professional SP, pa s vremena na vreme i ja kod kuće koristim njihove preparate. Jednom mesečno idem na farbanje, odnosno stavljam preliv na kosu Wella SP. Dok sam bila plavuša isprobavala sam različite dužine kose, ali sada sam veoma zadovoljna dugom zdravom kosom prirodne boje i eksperimentišem samo u nijansama.

LICE

- Imam normalan tip kože i volim da menjam kreme jer smatram da se koža lica brzo zasiti. Dnevnu kremu nanosim svakog dana, a uveče se pridržavam pravila da puštam kožu da diše i ne stavljam nikakve preparate. Piling lica radim jednom nedeljno, a godinama unazad idem u kozmetički salon Dragica i svoju kozmetičarku Dragicu Kuzman-Petrović ne bih menjala ni za živu glavu! U njen salon odlazim na klasične, a po potrebi i na biološke tretmane, ali o svemu tome Dragica vodi računa. Trenutno koristim i antirid Shiseido.

MAKE UP

- Veoma rano sam počela da se šminkam, s obzirom na to da sam u manekenstvo uplovila sa šesnaest godina. Moj dnevni make-up se sastoji od korektora i rumenila MAC i sjaja za usne, a ponekada stavim i maskaru Lancome. Uveče biram jaču šminku, i tada volim da nanesem senke iz paleta MAC ili Dior jer mi se dopada da istaknem oči i postignem efekat smokey eyes. Šminku skidam bademovim mlekom iz apoteke, potom stavljam Lancome losion i umivam lice glicerin sapunom.

TELO

- Imam običaj da stalno kupujem nove kupke i losione za telo jer volim da isprobavam različite brendove. Redovno vežbam, mada sam u skorije vreme pravila pauzu i uskoro ću se ponovo aktivirati. Obožavam da odem i na masažu. Ne koristim neke posebne preparate protiv celulita i strija, ali sam čula da je Colistar dobar protiv celulita. Omiljeni parfemi su mi Bvlgari Jasmin Noar, Burberry the Beat, Carolina Herrera 212 VIP i Paco Rabanne Million.

NOKTI

- Volim da sam uredna i sređena pa posebnu pažnju posvećujem i nezi ruku i stopala. Idem na pedikir i manikir jer smatram da nokte sama nikada dovoljno dobro ne sredim. Ne volim preterano duge nokte, a od lakova najradije biram OPI lakove u bordo, crvenoj i boji kože. Nemam određenu kremu za ruke jer ih stalno menjam.

Jelena Kulović

Tekst je objavljen u 269. broju magazina Story, 16. novembra 2010. godine.

makonda-tracker