Biljana Cincarević: Šarm inspirisan duhom Indije

Pošto frizure usklađuje sa svojim karakterom, slikarka Biljana Cincarević telo opušta masažama čije dejstvo pospešuju ulja sa dalekog istoka, a o njenom licu računa vode stručnjaci kvantne medicine
1
1 / 8 Foto: Luka Šarac

KOSA I NOKTI

- Kosu dva puta mesečno tretiram kod kuće pakovanjima koje sama pravim. Koristim Kerastas šampone i balsame, a iz Indije sam donela Ajur Veda šampon koji takođe upotrebljavam jer je sjajan. Farbam se jednom mesečno u salonu Rossano Feretti. Frizure za nastupe i izlazak mi pravi Zoran Ćumura koji poznaje moj karakter i u skladu s tim mi sređuje kosu. Iako je slikaru teško da ima negovane nokte, trudim se da jednom nedeljno odlazim na manikir. A bez kreme za ruke u torbi ne idem nigde, naročito zimi.

MAKE - UP

- Ne idem kod kozmetičara jer mi je lice preosetljivo, ali kada sam prvi put posetila mog doktora kvantne medicine Andreja Terzina, pored ostalih stvari koje je sredio u mom organizmu, nakon prve terapije oporavilo mi se i lice. Šminkam se po potrebi proizvodima Mac, ali više volim da kožu ne opterećujem dekorativnom kozmetikom. Uvek sam pristalica natural make-upa, osim kada imam snimanja jer je tada ipak potrebna scenska šminka.

TELO

- Veoma vodim računa o koži tela, negujem je mlekom koje u sebi ne sadrži konzervanse, pa samim tim ima i kratak rok trajanja, a takve proizvode kupujem u prodavnicama zdrave hrane. Veoma često idem i na masaže, u kojima uživam, a iz Indije sam donela i neka specijalna ulja kojima me redovno masiraju. Oduševljavaju me prelepe mirisne note proizvoda za negu tela kao što je Ayurveda coconut body oil, a jedan od mojih najdražih preparata je i mleko za telo od lavande.

Danilo Mašojević

Tekst je objavljen prvog februara 2011. godine u 280. broju magazina Story.

makonda-tracker